Trešdien Pārdaugavā daudzviet būs traucēta karstā ūdens uzsildīšana

Sabiedrība
LETA 10:21, 25.06.2024 0

AS "Rīgas siltums" trešdien, 26.jūnijā, veiks siltumcentrāļu "Imanta" un "Zasulauks" siltumtīklu hidraulisko drošības pārbaudi, un tās laikā Imantas, Zolitūdes, Spilves, Iļģuciema, Dzirciema, Āgenskalna, Šampētera apkaimēs būs traucēta karstā ūdens uzsildīšana, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

 
Foto: LETA

Hidrauliskās pārbaudes ir nepieciešamas, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību un rīdziniekiem tiktu piegādāta siltumenerģija nepārtraukti it īpaši aukstajos ziemas mēnešos.

Iedzīvotāju drošībai, lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā apkārtējā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs, pirms hidrauliskās pārbaudes to atdzesē līdz +45 grādiem, tāpēc karstā ūdens temperatūra var pazemināties jau iepriekšējās dienas vakarā.

Hidrauliskā pārbaude tiek veikta vienas dienas laikā. Siltumenerģijas padeve tiks atjaunota jau tās pašas dienas vakarā, izņemot tās vietas, kur tiek atklāti siltumtīklu bojājumi, iespējami siltumenerģijas padeves pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai. Vietās, kur pilnībā modernizēti siltumtīkli, hidrauliskās pārbaudes tiek veiktas vairs tikai reizi četros gados.

Par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu savlaicīgi ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji, kuru pienākums ir informēt arī dzīvokļu īpašniekus.

Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 16 bārus (bar). AS "Rīgas siltums" lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām zaļganas krāsas ūdens noplūdēm siltumtīklos pa Klientu diennakts bezmaksas tālruni 8 00000 90.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Sabiedrība «Rīgas siltumu» varētu sadalīt divās daļās

Pašvaldības AS "Rīgas siltums" varētu sadalīt divos atsevišķos uzņēmumos un vienu no tiem kotēt biržā, pirmdien "Rīgas namu pārvaldnieka" rīkotājā diskusijā par nepieciešamajām investīcijām dzīvojamā fonda atjaunošanā un kapitāla piesaisti šo projektu realizēšanai sacīja "Rīgas siltuma" valdes priekšsēdētājs Ilvars Pētersons.

Sabiedrība No jūnija plāno samazināt «Rīgas siltuma» siltumenerģijas tarifu

No jūnija plānots nebūtiski samazināt "Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifu.

Sabiedrība Ukrainas vēstniecībai ziedo siltumenerģiju

AS "Rīgas siltums" Ukrainas vēstniecībai Latvijā ziedos 150 megavatstundas (MWh) siltumenerģijas, aģentūru LETA informēja "Rīgas siltuma" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Jana Roze.

Sabiedrība Ukrainas vēstniecībai bez maksas piegādās siltumu

Galvaspilsētas siltumapgādes uzņēmums "Rīgas siltums" līdz nākamā gada septembrim bez maksas piegādās Ukrainas vēstniecībai siltumu, šodien lēma Rīgas dome, atļaujot šādu ziedojumu.