Starptautiskā Krimināltiesa izdod Sergeja Šoigu aresta orderi

Sabiedrība
LETA 14:51, 25.06.2024 0

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

 

Orderi izdoti par iespējamiem kara noziegumiem, kas saistīti ar uzbrukumu veikšanu civilajiem objektiem un pārmērīga nejauša kaitējuma nodarīšanu civiliedzīvotājiem, kā arī par noziegumu pret cilvēci - "necilvēcīgām darbībām" Ukrainā, teikts SKT paziņojumā.

SKT tiesneši norādīja, ka ir "pamatoti iemesli uzskatīt, ka abi aizdomās turētie ir atbildīgi par raķešu triecieniem, ko Krievijas bruņotie spēki veica Ukrainas elektrības infrastruktūrai no vismaz 2022.gada 10.oktobra līdz vismaz 2023.gada 9.martam".

Tiesa norādīja, ka šie triecieni bija "vērsti pret civilajiem objektiem", un pat tad, ja mērķus varētu uzskatīt par militāriem, civiliedzīvotājiem nodarītais kaitējums "būtu nepārprotami pārmērīgs salīdzinājumā ar paredzamo militāro ieguvumu".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā ārvalstniekiem ieviesīs sodus par «rusofobiju»

Krievijas valdība apstiprinājusi sodu ieviešanu ārzemniekiem par "rusofobiju", pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Pasaule Krievijas reģionālajās vēlēšanās dominē Putina partija

Svētdien Krievijā notikušajās reģionālajās vēlēšanās savus amatus saglabājuši visi pašreizējie gubernatori, bet reģionālajos parlamentos ievēlēti valdošās partijas "Vienotā Krievija" kandidāti.

Pasaule Bloomberg: Irāna varētu sākt piegādāt ballistiskās raķetes Krievijai

Eiropas amatpersonas sagaida, ka Irāna tuvākajā laikā Krievijai piegādās ballistiskās raķetes, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz informētiem avotiem.

Pasaule Krievija izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu

Krievijas Ģenerālprokuratūra izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu, kurš kopš 2022.gada marta brīvprātīgā kārtā pievienojies Ukrainas aizstāvjiem.