Ilgi gaidītais veloceliņš no Liepājas līdz Bernātiem lika iedzīvotājiem vilties

Sabiedrība
liepajniekiem.lv 13:51, 23.06.2024 0

Satiksmi traucē luksofori.

 

“Mēs esam sajūsmā! Jau kaļam plānus, kā brauksim uz Bernātiem dzert kafiju,” puspajokam saka Grīnvaltu sabiedriskā centra vadītāja Gunta Šlosberga par veloceļu, ko būvē no Liepājas līdz Bernātiem līdzās autoceļam A11.

“Savulaik esmu braukusi ar riteni pat līdz leišiem, bet tagad pa ceļu pabraukt nav iespējams – mašīnu daudz, un fūres ar gaisa plūsmu gāž gar zemi.” Būvniecības darbu dēļ uz šosejas uzstādīti luksofori. Tie bremzē satiksmi, un veidojas sastrēgumi. Īpaši gari tie piektdienās no pulksten 17 līdz 18, kad mājup atgriežas Liepājā strādājošie, brauc starpvalstu pārvadātāji un arī atpūtnieki.

Posmā, kurā izbūvē veloceliņu, portāls liepajniekiem.lv vēroja situāciju ceturtdien un piektdien. Pirmajā vakarā pēc pulksten 18, kad luksofori vairs nedarbojās, automašīnu plūsma bija vienmērīga. Piektdien aizbraucām jau pulksten 15.30, skatījāmies, kas notiek posmā no autobusu pieturas “Kontrolpunkts” līdz pirmajam luksoforam gabalu aiz pieturas “Pērkone”. Ap pulksten 16 automašīnu plūsma abos virzienos bija līdzīga, lai gan prom no Latvijas brauca vairāk furgonu nekā iekšā. Palaikam gar šosejas malu – cilvēki uz divriteņiem. Tūristi ar mugursomām un palielu bagāžu, kāda ģimene ar bērnu, arī vientuļš riteņbraucējs.

Agresīvu autobraucēju tikpat kā nebija, tik daudz, ka kāds apdzina priekšējo spēkratu ar asu manevru. Ap pulksten 17 pie luksofora sastājās aptuveni 20 automašīnu rinda, kas visa arī paguva izbraukt, iedegoties zaļajam signālam. Taču drīz vien skaits bija vismaz divkāršs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī