Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Sabiedrība
LETA 15:32, 23.06.2024 0

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Jāņos novēl būt kopā latviskajās tradīcijās, dziesmās un dejās.

 
Foto: LETA

"Jāņu naktī tumsa saplūst ar gaismu, un cilvēks atgriežas pie dabas. Šis ir vasaras pilnbrieds, kad plaukst un zied gan pasaule visapkārt, gan mūsu pašu brīvais gars. Un mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti," savā apsveikumā pauž premjere.

Siliņa aicina kurt ugunskurus, rotāt namus ar meijām un ozolzariem, pīt vainagus no jāņuzālēm, kā arī garšot Jāņu sieru un Latvijas lauku labumus.

Šodien visā Latvijā ar dažādiem pasākumiem sagaidīs Jāņu nakti - skanēs līgodziesmas, tiks pīti ziedu vainagi un vakarā, sagaidot saulrietu, līgotāji pulcēsies pie ugunskuriem.

Jāņi ir seni vasaras saulgriežu svētki, ko visas nakts garumā latvieši pavada ar jautrām dziesmām un dejām. Lai arī vasaras saulgrieži, kad diena ir visgarākā un nakts ir visīsākā, jau aizvadīti, Jāņu naktī daudzi piekopj sentēvu tradīcijas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Sabiedrība Premjeres slimības dēļ valdības sēdi vadīs tieslietu ministre

Valdības sēdi otrdien vadīs tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) , informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Sabiedrība Ministru prezidente dosies ikgadējā atvaļinājumā

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien dosies ikgadējā atvaļinājumā, liecina premjeres darba kārtība.

Sabiedrība Premjere: Valsts pārvalde var rast iespēju samazināt administratīvos resursus

Valsts pārvalde var atrast iespēju samazināt administratīvos resursus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" tādu pārliecību pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Siliņa skaidro, kāpēc Vitenbergs nevar izmeklēt «Rail Baltica» problēmas

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzskata, ka Saeimas deputāta, bijušā satiksmes ministra Jāņa Vitenberga (NA) atrašanās "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā būtu tiešs interešu konflikts.