Nomiris aktieris Kubilis

Sabiedrība
VS.LV 20:02, 16.06.2024 0

100 gadu vecumā nomiris aktieris Jānis Kubilis, liecina Latvijas Nacionālā teātra publiskotā informācija.

 
Foto: LETA

Kubilis dzimis 1923.gada 24.jūlijā Neretā. Dzīves laikā uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves viņš uzstājies gandrīz 50 gadus līdz 1994.gadam un spēlējis vairāk nekā 140 lomās. Tāpat aktieris filmējies vairākās spēlfilmās.

Kubilis saņēmis vairākus apbalvojumus, tostarp ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni 2005.gadā, "Spēlmaņu nakts" balvu par Mūža ieguldījumu teātra mākslā 2005.gadā un citus.

Par viņu sarakstīta Lias Guļevskas un Lilijas Dzenes grāmata "Jānis Kubilis. Kad gadiem es pāri skatos".

Atvadīšanās no mākslinieka notiks Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē 21.jūnijā plkst.12.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Sabiedrība Nomiris Latvijas Fotogrāfijas muzeja dibinātājs Pēteris Korsaks

Mūžībā devies fotogrāfs, fotovēsturnieks, viens no Latvijas Fotogrāfijas muzeja (LFM) izveidotājiem Pēteris Korsaks, liecina muzeja publicētā informācija sociālajos tīklos.

Kultūra Miris Latvijas Nacionālās operas ilggadējais solists Blaumanis

Trešdien, 15.maijā, mūžībā devies Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ilggadējais solists, baritons Andris Blaumanis, vēsta LNOB.

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.

Sabiedrība Mirusi bijusī LIVA direktore Laima Grebska

Piektdien, 10.maijā mirusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ilggadējā direktore, bijusī Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Laima Grebska, informēja Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā.