Ādažos zāle būs jāpļauj arī neapbūvētos īpašumos

Sabiedrība
LETA 17:37, 09.06.2024 0

Ādažos zāle būs jāpļauj arī neapbūvētos īpašumos, paredz saistošie noteikumi par Ādažu novada teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu, kas stājās spēkā 8.jūnijā.

 
Foto: LETA

Kā norāda pašvaldībā, būtiskākā problēma, kuras risināšanai bija nepieciešami jauni noteikumi, bija publiskām teritorijām piegulošie nesakoptie īpašumi, kuros netika savlaicīgi nopļauta zāle un notīrīts sniegs. Tāpat problēmas rada vidi degradējošas būves, kas bojā ainavu un izjauc kultūrvēsturiskās vides tēlu.

Jaunie noteikumi paredz regulāru zāles pļaušanu un savākšanu neapbūvēto nekustamo īpašumu teritorijās, kas vērstas pret publisku ārtelpu, ne retāk kā divas reizes gadā. Pirmā pļaušana jāveic līdz 15.jūlijam, bet otrā - līdz 15. septembrim.

Zāliena garums nedrīkst pārsniegt 20 centimetrus.

Noteikumos nostiprināta līdzšinējā kārtība īpašumam piegulošās publiskās teritorijas kopšanā, un uzkopjamā platība noteikta ņemot vērā faktisko situāciju. Par pārējās publiskā lietošanā esošās teritorijas sakopšanu atbild pašvaldība.

Noteikumu izstrādes laikā tika saņemti iedzīvotāju priekšlikumi ar lūgumu atbalstīt ziedošu pļavu audzēšanu nekustamo īpašumu teritorijās. Pēc šiem priekšlikumiem noteikumos iekļauts apakšpunkts ar nosacījumiem par ziedošo pļavu apsaimniekošanu.

Noteikumos arī precizēts, ka nekustamā īpašumā esošo žogu uzturēšana nodrošināma tādā tehniskā un vizuālā kārtībā, kas atbilst vides ainavas prasībām un pašvaldības teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Plāno palielināt maksimālo vecumu pieņemšanai dienestā IeM sistēmas iestādēs

Lai risinātu darbinieku iztrūkumu, Iekšlietu ministrijas (IeM) sistēmas iestādēs un ieslodzījumu vietu pārvaldē (IeVP) no 40 līdz 50 gadiem plānots palielināt maksimālo vecumu pieņemšanai dienestā, liecina Tieslietu ministrijas (TM) sadarbībā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi (IeVP) sagatavotie grozījumi Iekšlietu ministrijas (IeM) sistēmas iestāžu un IeVP amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā.

Sabiedrība Vāc parakstus par plašāku raidījumu ukraiņu valodā klāstu sabiedriskajos medijos

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par plašāku raidījumu ukraiņu valodā klāstu sabiedriskajos medijos

Sabiedrība Valodnieki nesaskata nepieciešamību filmējošus dronus dēvēt par «lidacīm»

Valodnieki nav saskatījusi nepieciešamību filmējošus dronus dēvēt par "lidacīm".

Sabiedrība Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Lasiet arī