LTV: Daugavpils pilsētas svētkos uzdarbojušies okupācijas slavinātāji

Sabiedrība
VS.LV 22:41, 03.06.2024 0

Daugavpils pilsētas svētku laikā ar video starpniecību uzstājies arī krievu komiķis Denis Dorohovs, kurš iepriekš paudis atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā, vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

 
Foto: vs.lv

Nedēļas nogalē tika aizvadīti Daugavpils pilsētas svētki "Mana pils - Daugavpils!". To laikā uz Daugavpils teātra skatuves ar video starpniecību uzstājās arī Dorohovs, kurš 2023.gada nogalē piedalījās arī koncertā Krievijas okupētajā Donbasā, paužot atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā.

Pasākumu rīkoja biedrība "Joku līga". Tās pārstāvis Aleksandrs Komarovs LTV apgalvoja, ka nav zinājis, vai uzaicinātais mākslinieks atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā. "Es nekur neredzēju tādus materiālus, nevienu reizi nedzirdēju no viņa tādu informāciju," sacīja Komarovs, piebilstot, ka "ļoti sen" neskatoties televīziju. Ja apstiprināsies informācija, ka krievu komiķis atbalsta Krievijas agresiju Ukrainā, biedrība solot atvainoties.

Ārlietu ministrijā (ĀM) atgādināja, ka pasākuma rīkotājiem jāpārliecinās, vai uzaicinātie mākslinieki nerada reputācijas vai sankciju riskus.

Komorovs ikdienā ir arī aktieris Daugavpils teātrī, kā arī strādā ar jauniešiem pašvaldības iestādē. Ņemot vērā negatīvo rezonansi, Daugavpils teātris, visticamāk, šai biedrībai vairs telpas neizīrēs, norādīja Daugavpils Jaunatnes lietu un sporta pārvaldes vadītāja Valērija Linkeviča.

Savukārt pašvaldība ar biedrību sadarbojusies tikai viena pasākuma laikā. Par iespējām sadarboties nākotnē pašvaldība vērtēs, ja biedrība izrādīs vēlmi rīkot citus pasākumus.

Tikmēr Daugavpils pašvaldības domes deputāts Mihails Lavrenovs (S) kādā no saviem ierakstiem sociālajos tīklos rakstīja "[Svētku laikā] ļaužu uz Rīgas ielas kā padomju laikos". Klāt šim tekstam bija redzams arī simbols sirpis ar āmuru. Deputāts gan noliedza, ka būtu šāda ieraksta autors, un vēlāk izdzēsa simbolu.

Deputāts dalījās arī ar video, kurā autobusa pasažieri dzied karu slavinošu dziesmu. Valsts policijā (VP) apliecināja, ka viņu rīcībā ir video, kas uzņemts pēc svētku salūta. Skaidrojot apstākļus, uzsākts administratīvais process.

Turpretim kriminālprocess uzsākts par konstatētiem vairākiem militāro agresiju slavinošiem zīmoliem, kas uzzīmēti vienā no pilsētas parkiem.

Tikmēr Valsts drošības dienestā (VDD) norādīja, ka VP būtu jāvērtē arī deputāta Lavrenova aktivitātes. VDD vērtējumā, Lavrenovam vajadzētu rūpīgāk pārdomāt savas publiskās izpausmes. Deputāts jau iepriekš nonācis dienesta redzeslokā, ziņoja LTV.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par valsts valodas nelietošanu aizvadītajā mācību gadā sodīti 107 pedagogi

Par valsts valodas nelietošanu profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamajā apmērā aizvadītajā mācību gadā administratīvi sodīti 107 pedagogi, ziņo Valsts valodas centrs (VVC).

Sabiedrība Karstums ceļ elektrības cenas

Jūnijā vidējā elektroenerģijas cena Nord Pool biržas Latvijas reģionā bija 91,64 eiro par megavatstundu, kas ir par 20,8% vairāk salīdzinājumā ar maiju.

Sabiedrība Iekšlietu ministrija rosina patvertnes iedalīt trīs kategorijās

Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavotajā likumprojektā rosina patvertnes iedalīt trīs kategorijās.

Sabiedrība Eksperte: mūsu cilvēki kritiskās situācijās nav finansiāli aizsargāti (+VIDEO)

Lai ģimene kopumā būtu pasargāta krasos dzīves pavērsienos, būtu nepieciešama summa, kas līdzvērtīga gada ienākumiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Veloceļu garums Daugavpilī sasniedz gandrīz 44 kilometrus

Veloceļu garums Daugavpilī pašlaik sasniedz 43,79 kilometrus, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Kriminālziņas Sadurta Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja

Pagājušās nedēļas izskaņā uzbrukumā sadurta Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja Inta Vaivode, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta Latvijas Televīzija.

Kultūra Valstspilsēta Daugavpils veicina slāvu kultūras attīstību (+VIDEO)

Vietējās varas iestādes iesaista sabiedriskās organizācijas.

Sabiedrība Daugavpils lūdz neaizliegt preču iegādi no Krievijas

Daugavpils dome aizliegumā iepirkt Baltkrievijas un Krievijas preces, ko pašlaik skata parlamentārieši, aicina neiekļaut sabiedriskā transporta rezerves daļas, informēja pašvaldībā.