Latvijā sākas līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona

Sabiedrība
LETA 20:34, 01.05.2024 0

Šodien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

 
Foto: LETA

Šajā sezonā makšķerniekiem jāņem vērā jaunākās izmaiņas Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos, kurus valdība pieņēma aprīlī.

Būtiskākais, kas jāņem vērā, ka turpmāk no piecām lomā paturamajām līdakām, tikai viena drīkstēs būt garāka par 75 centimetriem.

Joprojām spēkā ir norma, ka lomā drīkst paturēt līdakas, kas sasniegušas 50 centimetru garumu.

Līdzīga norma ir noteikta arī zandartiem. Lomā drīkst paturēt piecus zandartus, kas sasnieguši 45 centimetru garumu. Turklāt, tikai viens zandarts drīkstēs pārsniegt 75 centimetru garumu.

Makšķerniekiem jāņem vērā, ka līdz 15.maijam aizliegts lomā paturēt salates jeb meža vimbas, bet līdz 31.maijam - zandartus.

Šodien beidzas arī liegums makšķerēt vairākos kanālos un caurtecēs - Juglas kanālā, Loču kanālā, Mazo Baltezeru un Lielo Baltezeru savienojošā ūdenstecē, Alūksnes ezeru un Pārmetņa ezeru savienojošā ūdenstecē, Varkaļu kanālā, Mazo Nabas un Lielo Nabas ezeru savienojošā ūdenstecē, Nabas kanālā, Papes ezera kanālā, Tirdzniecības kanālā un citos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Ekonomika Rāznas ezers ir papildināts ar 65 000 mazu zandartu (+VIDEO)

Eiropas fondu līdzekļi palīdz Latgalei attīstīt akvakultūru.

Sabiedrība Ar laivu parādi Rīgā atklāj starptautiskas sporta makšķerēšanas sacensības

No šodienas līdz 20.augustam Rīgā notiks sporta makšķerēšanas sacensības spiningošanā no laivas "Garmin Predator Cup 2023", pulcējot vairāk nekā 170 sportistu no Latvijas, Lietuvas un Ukrainas, aģentūru LETA informēja Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija (LMSF).

Interesanti fakti Latvijas ūdenstilpēs pārņem bīstamais rotāns, ihtiologi ceļ trauksmi (+VIDEO)

Šī asarveidīgo kārtas suga nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem.

Interesanti fakti Šis nelūgts viesis - apaļais jūrasgrundulis (+VIDEO)

Šo zivi var lietot pārtikā, un dažos reģionos apaļais jūrasgrundulis tiek uzskatīts par delikatesi.