Liepājas apkārtnē tiks ierīkots veloceliņš 17 km garumā (+VIDEO)

Sabiedrība
liepajniekiem.lv 10:26, 11.04.2024 0

Iepirkuma uzvarētājs piedāvāja zemāko līgumcenu – 1 891 743,64 eiro.

 

Garāmbraucēji ievērojuši jau nozāģētos un iezīmētos kokus Klaipēdas šosejas malā, kur sākti priekšdarbi gājēju un veloceliņa izbūvei no Liepājas līdz Bernātiem.

“Būvdarbi sāksies aprīļa vidū, kad arī par tiem informēsim,” tik skopas ziņas pašlaik sniedz darbu pasūtītājs VSIA “Latvijas Valsts ceļi”. No Liepājas līdz Nīcai 17 kilometru garumā un intensīvā satiksmē velobraucējiem un gājējiem pašlaik vienīgā iespēja ir iet vai braukt pa ceļa malu.

Valsts uzņēmusies izbūvēt veloceļu 15 km garumā, bet īsākā daļa ir Liepājas pilsētas pārziņā. Pasūtītājs Liepājas Komunālā pārvalde un būvnieks līgumu jau parakstījuši, ziņo pārvaldes pārstāvis Aigars Štāls. Arī Liepājas daļu veloceliņam sāks būvēt aprīlī, darbi jāpabeidz līdz augustam.

Liepājā šobrīd kopumā izbūvēti veloceļi vairāk nekā 55 km garumā. Katrā ielas rekonstrukcijas projektā tiek izvērtēta iespēja izbūvēt veloceļu, tāpēc to skaits pilsētā nemitīgi aug. Pilsētā izveidotas īpaši Liepājai dizainētas velonovietnes, kuras izvietotas pie plaši apmeklētiem sabiedriskiem objektiem, kā Pētertirgus, pilsētas dome, Sv. Nikolaja katedrāle, stacijas laukums, Liepājas pludmale, Rožu laukums un citviet. Arī uzņēmēji pie savām iestādēm aicināti uzstādīt velonovietnes.


Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Ekonomika Vasarā airBaltic nodrošinās speciālos reisus uz Liepāju. Cik maksā lidojums?

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šogad jūlijā un augustā nodrošinās speciālos reisus uz Liepāju, liecina informācija "airBaltic" mājaslapā.

Kultūra Hoijeres namā Liepājā ceps maizi un spēlēs tautasdziesmas (+VIDEO)

Šeit atjaunots dzīvoklis ar vēsturisko tapešu apdari uz sienām un telpu plānojumu.

Kultūra Nākamnedēļ tiks atklāts Kurzemes lielākais mūzikas festivāls (+VIDEO)

Tiks atskaņoti skaņdarbi, kas tiks telpiskoti ap klausītājiem izvietotā 8 skaļruņu akustiskā sistēmā.

Ekonomika «Liepājas enerģijas» apgrozījums gada laikā pieauga par 330 000 eiro (+VIDEO)

Tika atklāta uzņēmuma jaunākā 4 MW šķeldas katlumāja.