Deklarācijas par pagājušo gadu iesniegusi gandrīz trešdaļa amatpersonu

Sabiedrība
LETA 13:18, 05.03.2024 0

Līdz otrdienai valsts amatpersonas deklarācijas par pagājušo gadu iesniegusi gandrīz trešdaļa jeb 31% amatpersonu.

 
Foto: LETA

No 54 783 valsts amatpersonām, kam jāsniedz kārtējā valsts amatpersonu deklarācija par 2023.gadu, līdz 5.martam to ir iesniegušas 16 938 amatpersonas. Deklarāciju vēl nav iesniegušas 37 845 amatpersonas.

No augstākajām valsts amatpersonām - Saeimas deputāti, Valsts prezidents, ministri un parlamentārie sekretāri - kārtējās deklarācijas par 2023.gadu ir iesnieguši septiņi Saeimas deputāti.

Valsts amatpersonām kārtējā gada deklarācija šogad jāiesniedz laikā no 15.februāra līdz 1.aprīlim

Valsts amatpersonas deklarāciju, tāpat kā citus VID iesniedzamus dokumentus, jāiesniedz Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), autorizējoties ar internetbankas rekvizītiem, eID, "eParakstu" vai "eParaksts mobile". Tādējādi, ja ir nozaudēts VID piešķirtais EDS identifikators un parole, to vairs nav nepieciešams atjaunot.

Lai atvieglotu deklarācijas aizpildīšanu, ir pilnveidota EDS dokumenta ievadforma un tie deklarācijas punkti, par kuriem informācija jau ir VID rīcībā, aizpildās automātiski. Savukārt valsts amatpersonai VID atlasītā informācija ir jāpārbauda un, ja nepieciešams, jāprecizē un jāpapildina, kā arī pirms iesniegšanas jāapliecina norādīto ziņu patiesums.

Iesniegto deklarāciju amatpersona var precizēt viena mēneša laikā pēc tam, kad deklarācija publiskota VID Valsts amatpersonu deklarāciju publiskojamo datu bāzē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Siguldas novads mērķtiecīgi organizē Digitālo nedēļu (+VIDEO)

Dažādas organizācijas un to partneri rīko bezmaksas seminārus, vebinārus un praktiskas apmācības.

Lasiet arī

Ekonomika Iedzīvotāji VID iesnieguši vairāk nekā 92 000 gada ienākumu deklarāciju

Piektdien pirmajās stundās, proti, līdz plkst.9 iedzīvotāji Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir iesnieguši vairāk nekā 92 000 deklarāciju, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Sabiedrība Līdz 17.jūlijam jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma otrajā ceturksnī

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem šī gada otrajā ceturksnī - no aprīļa līdz jūnijam - bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz pirmdienas, 17.jūlijam, ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji.

Ekonomika Pasteidzies! Obligātās ienākumu deklarācijas iesniegšanas termiņš teju beidzies

Iedzīvotājiem, kam ir pienākums gada ienākumu deklarāciju iesniegt obligāti un kuru kopējie ienākumi pagājušajā gadā pārsniedz 78 100 eiro, deklarācija Valsts ieņēmumu dienestam ir jāiesniedz līdz 3.jūlijam, informē VID.

Sabiedrība Pērn nedaudz samazinājušies Cēsu mēra ienākumi

Cēsu novada domes priekšsēdētāja Jāņa Rozenberga (JV) ienākumi pagājušajā gadā bijuši 51 905 eiro, kas ir par 1% mazāk nekā 2021.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.