Esi uzmanīgs, šķīdonis: uz ceļiem jāievēro īpaši piesardzības pasākumi (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 15:36, 29.02.2024 0

Transporta masas ierobežojumi ir vispāratzīta prakse.

 

Atkušņa un nokrišņu ietekmē lielākajā daļā valsts teritorijas uz grants autoceļiem iestājies šķīdonis. Kā ik gadu, šķīdoņa laikā autovadītājiem un pārvadātājiem jārēķinās, ka ceļi var būt grūtāk izbraucami, kā arī tiek ieviesti transportlīdzekļu masas 10 tonnu ierobežojumi.

Patlaban ierobežojumi ir jau vairāk nekā 460 valsts autoceļu posmos ar grants segumu: Zemgalē 147 posmos, Latgalē - 144, Kurzemē - 122. Karte ar posmiem, kur ieviesti ierobežojumi, ir pieejama ŠEIT.

Tikai valsts ziemeļaustrumu daļā grants ceļi vēl ir sasaluši un var būt slideni. Taču, turpinoties atkusnim, arī tur grants segumi zaudēs nestspēju un tiks ieviesti masas ierobežojumi.

Atkusnī, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums, uz autoceļiem ar grants segumu iestājas šķīdonis - pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās. Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem ievieš autotransporta masas ierobežojumu - tiek liegta pārvietošanās transportam kas smagāks par 10 tonnām.

Uzturēšana

Grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt - uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis.

LVC speciālisti visā valsts teritorijā seko līdzi ceļu stāvoklim un, tiklīdz to nestspēja atjaunojas tiek veikti uzturēšanas darbi un noņemti masas ierobežojumi.

Atļaujas

Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas, satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija. Bez ierobežojumiem šķīdonī atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus.

Transporta masas ierobežojumi šķīdoņa laikā ir vispāratzīta prakse, un to īsteno arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskiem apstākļiem. Latvijas īpatnība ir tā, ka no visa valsts pārziņā esošā autoceļu tīkla vairāk nekā puse ir ceļi ar grants segumu, pārsvarā tie ir vietējās nozīmes ceļi ar nelielu satiksmes intensitāti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā piemin Otrā pasaules kara beigas Eiropā

Valsts augstākajām amatpersonām noliekot ziedus Rīgas Brāļu kapos, šodien Latvijā tiek atzīmēta nacisma sagrāve un pieminētas Otrā pasaules kara beigas Eiropā.

Sabiedrība Lasmaņa rīcībā tiesībsargs saskatījis nevēlamu seksuāla rakstura komunikāciju

Tiesībsargs konstatējis neētisku, aizvainojošu, cieņu pazemojošu un uz vardarbību vērstu komunikāciju, tostarp nevēlamu seksuāla rakstura verbālu komunikāciju, un bosingu no bijušā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) puses, pavēstīja Tiesībsarga biroja pārstāvis Edgars Lākutis.

Sabiedrība Atvieglos lēmumu pieņēmšanu dzīvojamo māju atjaunošanai

Saeimas komisija atbalstīja grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā. Ar tiem paredzēts dot iespēju par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā.

Sabiedrība Ministre apmeklēs jaunā cietuma būvlaukumu

Liepajas cietums - viens no lielākajiem publiskā pasūtījuma būvniecības projektiem Latvijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Aicina ieplānot papildu laiku ceļā, braucot uz Kurzemes pusi

Dodoties uz Kurzemes pusi, autovadītājiem jārēķinās, ka tur vairākos ceļu posmos jau ir sākušies būvdarbi un ieviesti satiksmes ierobežojumi, tāpēc vajadzētu ieplānot papildu laiku ceļā, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Rīgā nakts stundās šonedēļ slēgs satiksmi Lāčplēša ielas tunelī zem dzelzceļa

Rīgā nakts stundās šonedēļ slēgs satiksmi Lāčplēša ielas tunelī zem dzelzceļa, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Ekonomika Rīgā par 116 962 eiro atjaunos asfalta segumu Matīsa ielas posmā

Rīgā par 116 962 eiro tiks atjaunots asfalta segums Matīsa ielā no Krišjāņa Barona ielas līdz Aleksandra Čaka ielai, paredz šodien Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā pieņemtais lēmums par atbalstu šim projektam.

Sabiedrība Šķīdoņa dēļ 725 grants autoceļu posmos ieviesti transporta masas ierobežojumi

Šķīdoņa dēļ Latvijā 725 grants autoceļu posmos ieviesti transporta masas ierobežojumi, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).