Šķīdoņa dēļ 725 grants autoceļu posmos ieviesti transporta masas ierobežojumi

Sabiedrība
LETA 13:22, 27.02.2024 0

Šķīdoņa dēļ Latvijā 725 grants autoceļu posmos ieviesti transporta masas ierobežojumi, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

 
Foto: LETA

Tostarp Zemgalē transportlīdzekļu masas ierobežojumi, liedzot pārvietošanos transportam, kas smagāks par desmit tonnām, ieviesti 150 valsts autoceļu posmos ar grants segumu, Latgalē - 197, Vidzemē - 196, Kurzemē - 125, bet Rīgas reģionā - 57 posmos.

LVC norāda, ka atkusnī uz autoceļiem ar grants segumu iestājas šķīdonis - pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās. Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem ievieš autotransporta masas ierobežojumu, liedzot pārvietošanos transportam, kas smagāks par desmit tonnām.

Vienlaikus kompānijā atgādina, ka grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt - uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis.

Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas. Satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija.

Bez ierobežojumiem šķīdonī atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība NATO kiberdrošības mācības apliecināja Latvijas ekspertu augsto kvalifikāciju

"Liels kiberuzbrukums var ātri pāraugt liela mēroga drošības krīzē".

Sabiedrība Prezidents Eiropas dienā vēl stiprināt tās vienotību un aizsardzību

Tikai vienota un spēcīga Eiropas Savienība (ES) spēs nodrošināt mieru un labklājību Eiropā, atzīmējot Eiropas dienu, pauž Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā sāks ieplūst siltāks gaiss, bet diena gaidāma mākoņaina

Ceturtdien no rietumiem Latvijā pakāpeniski sāks ieplūst siltāks gaiss, bet debesis līdz ar gaisa masu nomaiņu būs mākoņainas un vietām, pārsvarā centrālajos rajonos, gaidāms neliels lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Lasiet arī

Sabiedrība Aicina ieplānot papildu laiku ceļā, braucot uz Kurzemes pusi

Dodoties uz Kurzemes pusi, autovadītājiem jārēķinās, ka tur vairākos ceļu posmos jau ir sākušies būvdarbi un ieviesti satiksmes ierobežojumi, tāpēc vajadzētu ieplānot papildu laiku ceļā, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Rīgā nakts stundās šonedēļ slēgs satiksmi Lāčplēša ielas tunelī zem dzelzceļa

Rīgā nakts stundās šonedēļ slēgs satiksmi Lāčplēša ielas tunelī zem dzelzceļa, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Ekonomika Rīgā par 116 962 eiro atjaunos asfalta segumu Matīsa ielas posmā

Rīgā par 116 962 eiro tiks atjaunots asfalta segums Matīsa ielā no Krišjāņa Barona ielas līdz Aleksandra Čaka ielai, paredz šodien Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā pieņemtais lēmums par atbalstu šim projektam.