Rīdzinieki par iebraukšanu Rīgā vēlas iekasēt naudu no pārējiem

Sabiedrība
LETA 08:07, 13.02.2024 0

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par īpašu maksas zonu ieviešanu Rīgā, kurās privātiem transportlīdzekļiem ir noteikta iebraukšanas maksa.

 
Foto: LETA

Iniciatīvas autors Maksims Revunovs norāda, ka ir Latvijas iedzīvotāji, kuri dzīvo ārpus Rīgas, bet strādā galvaspilsētā, tādējādi regulāri izmanto "par rīdzinieku naudu izbūvēto infrastruktūru - ceļus, ceļu satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus, ielas apgaismojumu", taču šie iebraucēji nodokļus maksā pašvaldībās, kurās ir deklarējuši savu dzīvesvietu, piemēram, Mārupes novadā, Jūrmalas pašvaldībā.

Iniciatīvas pārstāvja ieskatā, satiksmes infrastruktūra nolietojas ātrāk, bet par tās atjaunošanu un attīstīšanu maksā rīdzinieki. "Rīgas budžeta nauda tiek tērēta, lai uzturētu infrastruktūru, bet citas pašvaldības saglabā naudu un attīsta savu infrastruktūru ar mazākiem ieguldījumiem, proti, Rīga kalpo kā citu pašvaldību donors", iniciatīvā skaidro Revunovs, aicinot Rīgā izveidot īpašas zonas, kurās privātiem transportlīdzekļiem ir noteikta iebraukšanas maksa.

Iniciatīvas autors piedāvā, ka minētās zonas varētu sakrist ar Rīgas plānu par zemo emisiju zonas ieviešanu.

"Manas rūpes ir tieši par taisnīgumu - lai rīdziniekiem nav jāmaksā par savas pilsētas infrastruktūru dubultā: gan par sevi, gan par citiem," uzsver Revunovs.

Iniciatīvas autors uzskata, ka ieguvumi būs vairāki - samazināsies transportlīdzekļu skaits Rīgā, galvaspilsēta iegūs jaunu budžetu ieņēmumu avotu, kā arī Latvijas iedzīvotāji tiks mudināti izmantot videi draudzīgākus transporta veidus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ar Mātes dienas svinībām Rīgā sākas ģimenes mēneša pasākumi

Šodien ar Mātes dienas svinībām Rīgā sāksies ģimenes mēneša pasākumi, kas ilgs līdz 2.jūnijam.

Sabiedrība Svētdien gaidāms saulains laiks, gaiss iesils līdz +16 grādiem

Dienā gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā vietām debesis aizklās mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Sabiedrība Latvijā cer iespējami drīzāk sagaidīt bāzes pensiju ieviešanu

Seniori cer, ka lēmums par bāzes pensiju ieviešanu uz politiskās dienaskārtības galda nonāks pēc iespējas tuvākā nākotnē, sacīja biedrība "Latvija senioru kopienu apvienība" (LSKA).

Sabiedrība Kā atgūties no azartspēļu atkarības: Liepājas pieredze (+VIDEO)

Piedalīties seminārā bija aicināti Kurzemes reģiona pašvaldību sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un citi pašvaldību iestāžu speciālisti.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīga turpina darboties «sniega biļetes»

Rīgā šodien turpinās darboties "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedriskais transports autovadītājiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāvji.

Sabiedrība Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu pieturvietu nojumju iegādei

Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu sabiedriskā transporta pieturvietu nojumju iegādei pašvaldības vajadzībām.

Ekonomika Rīgā sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs no 22.aprīļa līdz 28. aprīlim sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus pašvaldības iekārtotajās ielu tirdzniecības vietās.

Ekonomika Izsludina 210 miljonus eiro vērto Rīgas ielu uzturēšanas konkursu

Izsludināts atklāts konkurss par Rīgas transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2024.gada līdz 2029.gadam. Iepirkuma pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 14.maija plkst.10.