Kozlovskis: Latvijā provokāciju iespējamība pieaug katru dienu

Sabiedrība
LETA 16:06, 08.02.2024 0

Ņemot vērā Latvijas atbalstu Ukrainai un kopējo valsts realizēto politiku, Latvijā provokāciju iespējamība pieaug "no dienas uz dienu", ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

 
Foto: LETA

Patlaban tiek vērtēta Krievijas interese rīkot prezidenta vēlēšanas savas vēstniecības telpās Latvijā. Lūgts komentēt, vai, viņaprāt Latvijai vajadzētu ļaut rīkot vēlēšanas, Kozlovskis "Krustpunktā" atbildēja, ka nedēļas laikā tiks pieņemts lēmums, kā rīkoties. Vienlaikus ministrs apliecināja, ka viņa ieskatā minētajā jautājumā vajadzētu būt vienādai visu Baltijas valstu nostājai, tomēr riski jebkurā gadījumā būšot.

Kozlovskis arī atgādināja, ka 16.marts ir tā dēvētā leģionāru piemiņas diena, kurai iekšlietu dienesti katru gadu gatavojas pastiprināti, turklāt šogad šis datums saskan ar Krievijas prezidenta "vēlēšanām", kuras plānotas no 15.marta līdz 17.martam. "Šīs divas dienas būs liels izaicinājums. Nu, vēl līdz šim lēmumam es uzskatu, ka jāsaliek kopā visi riski, kā tas izskatās kopsakarā," uzsvēra ministrs.

Vienlaikus viņš negribētu saistīt riskus ar konkrētu datumu, taču provokāciju iespējamība "pieaug no dienas uz dienu", jo Latvija atbalsta Ukrainu un tur augstu latiņu Eiropas līmenī.

Ministrs gan mierināja, ka iekšlietu dienesti īstenojot visus iespējamos preventīvos pasākumus risku novēršanai. "Tie ir hibrīdkara elementi, kurus Krievija var izmantot pret Latviju, ņemot vērā, ka ejam uz priekšu ar tādu politiku, kas Kremlim ir absolūti nepieņemama," uzsvēra ministrs.

Kozlovska rīcībā gan neesot informācijas, kādus elementus Krievija varētu izmantot hibrīdapdraudējumā. Viņš arī nedomā, ka nedraudzīgo kaimiņvalstu realizētais nelegālās imigrācijas spiediena atslābums uz valsts austrumu robežas tā vienkārši paliks.

Kozlovskis gan uzsvēra, ka Latvija līdz šim sabiedrībā pretrunīgi vērtētajos datumos spējusi tikt galā ar verbālām konfrontācijām un nepakļaušanās gadījumiem un, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, Latvija ir uzskatāma par drošības saliņu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).