Talsu novadā likvidēs Kolkas un Virbu sākumskolu

Sabiedrība
LETA 12:07, 25.01.2024 0

Talsu novadā likvidēs Kolkas un Virbu sākumskolu, Pūņu pamatskolu un Lībagu sākumskolu reorganizēs, ceturtdien lēma Talsu novada domes deputāti.

 
Foto: LETA

No šī gada 1.augusta nolemts likvidēt Kolkas sākumskolu. Savukārt bērnudārzu "Rūķītis" juridiski pievienos Rojas pirmsskolas izglītības iestādei "Zelta zivtiņa", saglabājot bērniem iespēju apmeklēt bērnudārzu Kolkā.

Kolkas sākumskolā patlaban mācās desmit skolēni, proti, 1.-3.klašu grupā tie ir trīs bērni, bet 4.-6.klašu grupā - septiņi bērni. Savukārt bērnudārzu "Rūķītis" apmeklē 19 audzēkņi.

Virbu sākumskolā no 1.augusta tiek likvidēta, darbu turpinās Virbu pirmsskolas izglītības iestādi "Zīļuks".

Virbu sākumskolā pašlaik mācās 11 1.-3.klašu skolēni, taču lai saglabātu sākumskolu no pašvaldības budžeta būtu nepieciešami ap 100 000 eiro. Patlaban mācību procesa īstenošanai pašvaldība maksā jau 64 000 eiro.

Pūņu pamatskolu pārveidos par sākumskolu, nodrošinot 1.-3.klašu grupu. Patlaban Pūņu pamatskolā mācās 49 bērni un jau tagad pašvaldība nodrošina finansējumu pedagogu atalgojumam ap 53 000 eiro gadā. Reorganizējot to par sākumskolu 1.-3.klasei, no pašvaldības būs nepieciešami 70 000 eiro.

Domes sēdē Pūņu pamatskolas direktore Monta Jēkabsone informēja, ka kopš pagājušā gada decembra, kad skolā saņemta informācija par skolas reorganizāciju, vecāki no skolas jau ir izņēmuši sešus bērnus un vēl četru bērnu vecāki informējuši skolas administrāciju, ka arī viņi bērnus izņems no skolas.

1.-3.klašu skolēniem mācības plānots organizēt Pūņu bērnudārza telpās, lai ietaupītu saimnieciskos izdevumus arī ēkas uzturēšanai.

Lībagu sākumskolā līdz 2025.gada 1.septembrim varēs mācīties 1. līdz 4.klašu skolēni, bet pēc tam tikai 1.-3.klašu skolēni, jo saskaņā ar pamatizglītības standarta un programmas īstenošanas nosacījumiem piemērotākie pamatizglītības programmas īstenošanas posmi ir 1.-3.klase, 4.-6.klase un 7.-9.klase. Skolas vecāku padome lūdza deputātus saglabāt iespēju pabeigt 4.klasi Lībagu sākumskolā vismaz tiem bērniem, kuri šajā mācību gadā sāka mācības 1.klasē. Deputāti šo lūgumu tikai daļēji ņēma vērā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sports LOK prezidents Buks vaino Čakšas komandu par politiska spiediena izdarīšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

Sabiedrība Skolas krievu valodas vietā varētu piedāvāt apgūt vācu, franču un spāņu valodu

Skolas krievu valodas vietā kā otro svešvalodu varētu piedāvāt apgūt vācu, franču un spāņu valodu, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veiktā aptauja.

Sabiedrība 3045 pedagogi izmantojuši atbalsta pasākumus pārejai uz mācībām latviešu valodā

Atbalsta pasākumus pārejā uz mācībām valsts valodā 2023.gadā izmantojuši 3045 pedagogi, tai skaitā 1216 pirmsskolas pedagogi, liecina Latviešu valodas aģentūras (LVA) apkopotie dati.