LM sola sniegt mērķtiecīgu atbalstu no vardarbības cietušajām personām

Sabiedrība
LETA 10:15, 21.01.2024 0

Labklājības ministrija (LM) ir apņēmusies sniegt mērķtiecīgu atbalstu gan no vardarbības cietušajām, gan vardarbību veikušajām personām, paredz Ministru kabinetā apstiprinātais valdības rīcības plāns.

 
Foto: Youtube

Līdz šī gada beigām ministrija iecerējusi izstrādāt algoritmu sociālajiem dienestiem, lai sniegtu mērķtiecīgu atbalstu iedzīvotājiem, par kuriem saņemti policijas ziņojumi par notikušu vardarbību, bet personas atteikušās no sociālo dienestu atbalsta.

Virkne pasākumu ieplānoti arī līdz 2025.gada beigām. LM iecerējusi izstrādāt vienotu pieeju ziņošanai un reaģēšanai bērnu seksuālas izmantošanas gadījumos, nodrošināt seminārus sociālajiem darbiniekiem un psihologiem, kas strādā ar vardarbības veicējiem, par dzimumā balstītu vardarbību un cietušā perspektīvas nozīmi darbā ar vardarbības veicējiem. Tāpat plānots ieviest vienotu bezmaksas diennakts atbalsta tālruni 116016 vardarbībā cietušām sievietēm.

Savukārt līdz 2026.gada 30.oktobrim LM plāno pārskatīt valsts sociālās rehabilitācijas programmas no vardarbības cietušajiem, nodrošinot tās atbilstoši mērķgrupas specifiskajām vajadzībām un pilotējot jaunas metodes darbā ar vardarbībā cietušām personām. Tāpat plānots pilnveidot sociālās rehabilitācijas programma vardarbību veikušām personām, veicot esošās programmas izvērtējumu un aktualizētās programmas aprobāciju, kā arī ieviest "Barnahus" modeli Latvijā ar mērķi vienuviet nodrošināt vardarbībā cietušā bērna labākajām interesēm atbilstošus intervences pasākumus un izveidota reģionālā filiāle.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpilī tiks atjaunota Svētā Pētera katoļu baznīca (+VIDEO)

Apbūves komplekss ir unikāls objekts pilsētas vēsturiskajā daļā.

Sabiedrība Vidzemes Mārciena atjauno dzīvojamo fondu (+VIDEO)

Lai uzlaboto esošo situāciju, iedzīvotāji ir vienojušies ar pašvaldību par iespēju pieslēgties centralizētajai siltumapgādei.

Sabiedrība Valsts prezidents: mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos

Latvijas drošība būs mūsu prioritāte, un mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos, TV24 raidījumā "Dienas personība" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība NBS: Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas aizsardzības sistēmā

Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas drošībā un aizsardzības sistēmā, piektdien intervijā TV3 sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Sabiedrība Deputāti kā problēmu Latvijā akcentē vardarbību pret sievietēm un bērniem

Saeimas deputāti šodien debatēs par tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par 2023.gadu kā būtisku problēmu valstī akcentēja vardarbību pret bērniem un sievietēm, tostarp izceļot seksuālu vardarbību.

Kriminālziņas Tēvam par pusaugu meitas seksuālu vardarbību draud mūža ieslodzījums

Prokuratūra nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par izvarošanu un seksuālu vardarbību pret savu nepilngadīgo meitu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Sabiedrība Latvijā izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus vardarbības novēršanai

Labklājības ministrija (LM) izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus ģimenes funkcionalitātes stiprināšanai, lai novērstu un mazinātu vardarbību pret bērniem ģimenē un ārpusģimenes aprūpē, kā arī vardarbību ģimenē pret pilngadīgām personām, paredz valdības otrdien apstiprinātie noteikumi.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt policistu par nepamatotu vardarbību pret aizturēto

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosina prokuratūru apsūdzēt kādu Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieku par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, pielietojot vardarbību.