Darba inspekcija sākusi Jēkabpilī notikušā nelaimes gadījuma izvērtēšanu

Sabiedrība
LETA 21:35, 18.01.2024 0

Valsts darba inspekcija (VDI) sākusi Jēkabpils tirdzniecības centrā "Atpūta" notikušā nelaimes gadījuma izvērtēšanu.

 

Kā norāda VDI, Latgales reģionālā VDI ir sākusi lietas apstākļu noskaidrošanu, lai saprastu, vai šis gadījums ir uzskatāms par nelaimes gadījumu darbā un izmeklējams.

Trešdien, 17.janvārī, plkst.07.09 saņemts izsaukums uz Viestura ielu Jēkabpilī, kur divstāvu sabiedriskā ēkā bija izveidojies sadūmojums, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg sadzīves mantas ēkas pagrabstāvā 15 kvadrātmetru platībā un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Pārmeklējot ēku, atrasts bojāgājušais, kā arī konstatēti ēkas konstrukciju bojājumi. Glābēju darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.12.56.

Valsts policijā informē, ka ugunsgrēkā dzīvību zaudējis tirdzniecības centra darbinieks - kāds 1969.gadā dzimis vīrietis.

Tirdzniecības centrā, iespējams, sprādzis apkures katls un bojā gājušais ir ēkas kurinātājs. Sprādziena rezultātā pagrabā esot sagruvušas nenesošās sienas, un 1. stāvā grīdā nobīdījušies paneļi, tādēļ ēkas ekspluatācija apturēta.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ogres novada mēra Helmaņa alga palielinājusies par 36%

Pērn Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) alga domē palielinājusies par 36%, sasniedzot 64 477 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas

Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas.

Sabiedrība Aptuveni 700 NATO karavīrus izvietos netālu no Rīgas lidostas

Gatavojoties NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai līdz brigādes līmenim, paredzēts, ka aptuveni 700 sabiedroto karavīrus izvietos Mārupes novadā, informē aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Lasiet arī

Kriminālziņas Gadumijā cilvēki nav smagi satraumējušies ar pirotehniku

Šogad pa ilgiem laikiem Jaungada naktī cilvēki nav guvuši smagas traumas, neuzmanīgi rīkojoties ar pirotehniku, tomēr viens svinētājs ļoti nopietni apdedzis, uzliesmojot Ziemassvētku eglītei, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kriminālziņas Rīgā nezināma persona BBC žurnālistu ballītē iemetusi mācību granātu

Bārā "Če" nezināma persona BBC Krievijas nodaļas žurnālistu ballītē iemetusi mācību granātu, vēstīts "Novaja Gazeta. Eiropa" tīmekļvietnē.

Kriminālziņas Rīgā vīrieti nāvējoši traumējis no jumta krītošs ledus gabals

Latgales priekšpilsētā, no privātīpašniekam piederošas ēkas jumta krītoša ledus dēļ dzīvību zaudējis kāds vīrietis.

Kultūra Teilore Svifta atceļ koncertu Riodežaneiro pēc fanes nāves

Amerikāņu popzvaigzne Teilore Svifta atcēlusi sestdien paredzēto koncertu Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro stadionā, jo karstuma dēļ zaudēja dzīvību fane, kas bija ieradusies uz iepriekšējās dienas koncertu.