Rīgā atklās piemiņas plāksni par godu Itai Kozakevičai

Sabiedrība
LETA 15:24, 15.01.2024 0

Piektdien, 19.janvārī, plkst.13 Rīgā, Augusta Deglava un Itas Kozakevičas ielas krustojumā, tiks atklāta politiķei un vienai no Latvijas Atmodas laikmeta personībām Kozakevičai veltīta piemiņas plāksne.

 
Foto: Wikipedia

Idejas autors un pasākuma iniciators ir deputāts Miroslavs Kodis.

Plāksnes atklāšanā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV), Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Kodis, Polijas vēstniece Latvijā Monika Mihališina, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, žurnālists un politiķis Dainis Īvāns, 4.maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka, Latvijas Poļu savienības priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe.

Pagājušajā gadā Rīgas domes deputāti atbalstīja priekšlikumu pārdēvēt Nīcgales ielas atzaru, strupceļu no Nīcgales ielas līdz Augusta Deglava ielai, par Itas Kozakevičas ielu. Ielas posms atrodas netālu no Rīgas Itas Kozakevičas Poļu vidusskolas.

Atmodas sākumā Kozakeviča bija Latvijas poļu kultūras draugu biedrības valdē, pēc tam ievēlēta par jaundibinātās Latvijas Poļu savienības priekšsēdētāju. Viņa bija Augstākās padomes deputāte un balsoja par Latvijas neatkarību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.