Saeimā spriež: «Izvērtēt šo situāciju par cūku un par žīdiem» (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 07:31, 18.12.2023 0

Parlamenta opozīcija publicista Armanda Pučes ​​izteikumu dēļ pieprasīja izsaukt iekšlietu ministru.

 

Saeimas frakcija “Stabilitātei!” mēģināja sacelt lielu skandālu - rakstnieka un publicista Armanda Pučes ​​paziņojuma dēļ. Savukārt viņš bija sašutis par Brīvības pieminekļa kopijas iznīcināšanu un vandaļiem veltīja daudz asu vārdu.

Deputāti Aleksejs Rosļikovs, Svetlana Čulkova, Nataļja Marčenko-Jodko, Viktors Pučka, Viktorija Pleškāne, Igors Judins, Jekaterina Drelinga, Iļja Ivanovs, Jefimijs Klementjevs, Dmitrijs Kovaļenko iesnieguši pieprasījumu iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim “Par naida kurināšanu Latvijas sabiedrības publiskajā telpā”.

"Vārds motivācijai deputātam Aleksejam Rosļikovam", - saka Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

"Labi, kolēģi! Kad es šodien nedaudz par to izstāstīju, redzēju no Nacionālās apvienības puses, ka viņi par šo situāciju nav dzirdējuši... Manā skatījumā bišķiņ pārspīlēts gadījums konkrēti ar Armanda Pučes, teiksim tā, interviju. TV24 raidījuma vadītājs, kurš, es tagad citēju viņu... lūdzu piedot man, visā sabiedrībā – tie nav mani vārdi, es vienkārši citēju, lai jūs saprastu, cik, cik, cik, cik smagi viņš vispār to visu ir izteicis. Jā, viņš salīdzinājis krievu runājošus bērnus ar cūkām, tā arī ir, vārds vārdā, citēju, un teica: kamēr Latvijā ir tādas cūkas un žīdi... jā, starp citu, Kiršteina kungs... kas manā skatījumā ir absolūti lamuvārds.

Nav pieļaujami, ka prokuratūra, nav pieļaujami, ka Valsts policija atstās šo jautājumu nemanītu, ignorēs to. Līdz ar to mēs lūgsim, pirmkārt, iekšlietu ministru izvērtēt šo situāciju par cūku un par žīdiem, un, otrkārt, lūgsim arī prokuratūru un Valsts policiju izvērtēt situāciju par krimināllietas ierosināšanu, jo, manā skatījumā ir absolūti pārkāpta jau kaut kāda sarkanā līnija.

Un vēl pielikšu klāt, atkal citējot viņu par pāreju uz latviešu valodu skolās, viņš pateica, ka neviens cūkai neprasa, kad viņu gatavo kaušanai. Ārprāts! Manā skatījumā, ir pilnīgs ārprāts! Nu, par šādiem vārdiem, nu, noteikti jāatbild.

Paldies, kolēģi! Nu, redzēsim, kā reaģēs iekšlietu ministrs".

Sēdes vadītāja D.Mieriņa saka: "Nododam deputātu iesniegto pieprasījumu Pieprasījumu komisijai".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeima noraidīja alkohola iegādāšanās vecuma palielināšanu līdz 20 gadiem

Saeima šodien, otrajā lasījumā skatot grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, noraidīja priekšlikumu, kas būtu paredzējis alkoholiskos dzērienus aizliegt pārdot personām, kuras jaunākas par 20 gadiem.

Sabiedrība Saeimas komisijā vērtēs vēl vienu iniciatīvu par iecerēto skolu reformu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā trešdien, 8.maijā, vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par iecerēto skolu reformu.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.