Sākts kriminālprocess par meža dzīvnieku šaušanu no braucošas automašīnas

Sabiedrība
LETA 22:32, 10.12.2023 0

Sākts kriminālprocess par meža dzīvnieku šaušanu no braucošas automašīnas, apstiprināja Valsts policijā.

 
Foto: LETA

Sociālajos tīklos svētdien izplatīts video, kurā redzams, ka automašīnā esošs cilvēks pa mašīnas logu ir izbāzis šaujamieroča stobru un mērķē uz briežu dzimtas dzīvniekiem, kas skrien pa blakus esošo lauku.

Saistībā ar šo video, kur no braucošas automašīnas tiek šauts uz meža zvēriem, policijas pārstāvji informē, ka tā ir noskaidrojusi video redzamo notikuma vietu un iespējamās iesaistītās personas. Patlaban ir sākts kriminālprocess un notiek darbs.

Tikmēr Latvijas Mednieku savienība savā "Facebook" profilā uzsver, ka video redzamie apstākļi liecina par rupju normatīvo aktu un medību ētikas normu pārkāpumu.

Mednieku savienība asi nosoda šādu bīstamu un bezatbildīgu rīcību, atzīmējot, ka "mednieku starpā šādām personām nav vietas".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aptuveni 700 NATO karavīrus izvietos netālu no Rīgas lidostas

Gatavojoties NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai līdz brigādes līmenim, paredzēts, ka aptuveni 700 sabiedroto karavīrus izvietos Mārupes novadā, informē aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Sabiedrība Peldošā laboratorija pēta Liepājas ezera stāvokli (+VIDEO)

Skolēni varēs ievākt reālvidē ūdens un tajā esošo organismu – zooplanktonu, fitoplanktonu, bentosa – paraugus.

Sabiedrība Kā panākt lielāko pensijas iemaksas atdevi? Тор grozījumi

Sagatavoti grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā un Ministru kabineta 2017.gada 19.decembra noteikumos "Kārtība, kādā valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājs aprēķina maksājumu par ieguldījumu plāna pārvaldi, un kārtība, kādā tiek veikta minētā maksājuma uzskaite un ieturēšana".

Lasiet arī

Kriminālziņas Vīrietim par vārnas nošaušanu piemēro sabiedriskos darbus

Prokuratūra piemērojusi 250 stundu sabiedriskos darbus iepriekš septiņas reizes tiesātam vīrietim par vārnas nošaušanu, liecina publiski pieejamais lēmums.

Sabiedrība Nosacītu brīvības atņemšanu aizstās ar probācijas uzraudzību

Valdība šodien atbalstīja grozījumus Krimināllikumā un Kriminālprocesa likumā, kas paredz atteikties no nosacītas brīvības atņemšanas piemērošanas, aizstājot to ar probācijas uzraudzību.

Sabiedrība Vīrieti soda par sievietes izsekošanu, draudēšanu un fizisku iespaidošanu

Rīgas pilsētas tiesa piespriedusi sabiedriskos darbus vīrietim par sievietes ilgstošu izsekošanu, draudēšanu un fizisku iespaidošanu nolūkā panākt kopdzīves atjaunošanu, liecina publiski pieejamais spriedums.

Sabiedrība Latvijā ieviesīs bargākus sodus par genocīda un kara nozieguma attaisnošanu

Saeimas Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijā deputāti šodien atbalstījuši grozījumus Krimināllikumā, kuri paredz bargāku sodu ieviešanu par genocīda un kara nozieguma attaisnošanu kā arī pret Latviju vērstu darbību.