Rēzeknē 2024. gadā mainīsies nekustamā īpašuma nodoklis (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 09:31, 04.12.2023 0

Valstspilsēta izkļūst no sarežģītas finansiālās situācijas.

 

Ar 2024. gada 1. janvāri stāsies spēkā pašvaldības saistošie noteikumi “Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Rēzeknē”, kas nosaka Rēzeknes valstspilsētas administratīvajā teritorijā piemērojamo nekustamā īpašuma nodokļa likmi ēkām, dzīvojamām mājām, dzīvokļiem un citiem objektiem.

Vēršam uzmanību, ka saskaņā ar šiem noteikumiem nodokļa likme dzīvojamām telpām (dzīvoklim, mājai) ir noteikta 1,5% apmērā no kadastrālās vērtības, ja 2024. gada 1. janvārī dzīvesvieta objektā nav deklarēta nevienai personai. Nodokļa likme mājokļiem ar deklarētiem iedzīvotājiem veidos 0,4% no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības.

Noteikumi “Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Rēzeknē” tika apstiprināti 28. septembrī Rēzeknes valstspilsētas domes sēdē ar vienbalsīgu deputātu balsojumu. Saistošo noteikumu projekts pirms tam (no 7. līdz 22. septembrim) tika publicēts pašvaldības portālā rezekne.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Taču šajā laika posmā no iedzīvotājiem nebija saņemts neviens priekšlikums vai iebildums.

Kā iepriekš ziņoja VS.LV, līdz ar energoresursu, materiālu un izejvielu sadārdzinājumu, kā arī saistībā ar gaidāmo valstī noteiktās minimālās algas paaugstināšanu no 620 eiro līdz 700 eiro, SIA “Rēzeknes namsaimnieks” no 2024. gada 1. janvāra plāno paaugstināt māju apsaimniekošanas tarifu pilsētā.

Uzņēmuma vadītāja Juna Kjakšta skaidro, ka katrai mājai apsaimniekošanas tarifs tiek aprēķināts individuāli, taču pilsētā vidējais pieaugums būs aptuveni 0,02 eiro par kvadrātmetru.

Lai uzzinātu vairāk par jauno apsaimniekošanas tarifu, kas būs aktuāls konkrēti jūsu mājai no 2024. gada 1. janvāra, lūgums vērsties SIA “Rēzeknes namsaimnieks” (Atbrīvošanas alejā 106). Uzņēmuma speciālisti atbildēs uz visiem jautājumiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Lasiet arī

Sabiedrība Rēzeknes pilsētas dome beidzot apņemas sabalansēt budžeta izdevumus

Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēdē ceturtdien pieņemts lēmums samazināt budžeta izdevumus, lai stabilizētu pilsētas finanšu situāciju.

Sabiedrība Rinkēvičs pieļauj Rēzeknes pilsētas domes atlaišanu

Ja Rēzeknes pilsētas dome nevar vienoties par šī gada budžetu un pasākumiem pašvaldības finanšu stabilizēšanai, tā ar likumu ir jāatlaiž, nerīkojot uzreiz jaunas vēlēšanas, intervijā Latvijas Radio vērtēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kriminālziņas Rēzeknē sāk darbu pašvaldības policija

Rēzeknē šodien sāk darbu pašvaldības policija, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Sabiedrība Rēzeknē uz Kovšu ezera tiks izveidots parks par 8 466 615,81 eiro (+VIDEO)

Projektā plānoto darbību rezultātā kopumā tiks radītas 15 jaunas darba vietas.