Vērtē iespējamus ētikas pārkāpumus LTV sižetā par uzņēmēja Ļubkas slepkavību

Sabiedrība
LETA 16:34, 28.11.2023 0

Sabiedrisko mediju ombuds Anda Rožukalne sākusi vērtēt iespējamus ētikas pārkāpumus Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Panorāma" sižetā par Rēzeknes uzņēmēja Andra Ļubkas slepkavības notikumiem.

 
Foto: LETA

"Panorāmas" sižetā intervēta uzņēmēja Andra Ļubkas iespējamā slepkava Igora Haita dzīvesbiedre Aļona un viņa šoferis, kuram šobrīd ir aizdomās turētā statuss. Haita sieva intervijā min, ka pirms slepkavības ir noticis strīds starp viņu un nogalināto Ļubku. Strīda laikā Ļubka esot it kā izteicis agresīvas piezīmes uz etniskā pamata.

Savukārt nogalinātā dēls Lauris Ļubka vēstulē medijiem norāda, ka intervētās personas apmelo viņa tēvu nacionālā naida kurināšanā, lai tādējādi novērstu uzmanību no patiesajiem slepkavības iemesliem, kā arī lai ietekmētu tiesas procesu.

Rožukalne aģentūrai LETA sacīja, ka par minēto sižetu kopumā saņēmusi divus iesniegumus - vienu 26.novembrī un otru šodien.

Pēc iesnieguma saņemšanas Rožuklne pirmdien sākusi izvērtējuma procesu, analizējot sižeta saturu, tā veidošanas procesu un nosūtot jautājumus LTV.

Jau ziņots, ka Rēzeknē pie tirdzniecības centra tika noslepkavots uzņēmējs un politiķis Ļubka. Valsts policija nekavējoties īstenoja speciālo operāciju "Slazdi" un notvēra aizdomās turēto personu - 1975.gadā dzimušo Haitu.

Tiesa apcietinājusi Ļubkas slepkavībā aizdomās turēto Igoru Haitu.

Policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija liecināja, ka mirkli pirms noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas starp iesaistītajām personām notika savstarpējs konflikts.

Noslepkavotais Ludzas novada domē bija ievēlēts no Zaļo un zemnieku saraksta.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Kriminālziņas Pie iespējamiem policista slepkavības gatavotājiem atrasti 17 kg marihuānas

Likumsargi pie Valsts policijas amatpersonas Romāna Jašina iespējamiem slepkavības gatavotājiem atraduši 17 kilogramus marihuānas, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un policijas formas tērpu elementus, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apsūdz divus pusaudžus par dubultslepkavību Rēzeknē

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēti divi 16 gadus veci jaunieši par divu vīriešu slepkavību, apzinoties, ka noslepkavotie atrodas bezpalīdzības stāvoklī.

Kriminālziņas Policija neatklāj jaunas detaļas par dubultslepkavību Jēkabpilī

Policija pašlaik neatklāj jaunas detaļas par dubultslepkavību Jēkabpilī.