Lietuvieši izbūvēs spa centru Liepājas jūrmalā

Sabiedrība
LETA 16:38, 22.11.2023 0

Pašvaldība ir izsniegusi būvatļauju spa centra būvniecībai Liepājas jūrmalā, Miķeļa Valtera ielā.

 
Foto: LETA

Lietuvas uzņēmuma "Liepojos kopos" projekts paredz atjaunot ilgu laiku pamesto vēsturisko Liepājas peldmāju, tai blakus kāpās uzceļot būtiski lielāku četrstāvu jaunbūvi.

Būvniecības ierosinātājs ir Lietuvas uzņēmums "Liepojos kopos". Meta konkursa darba autors ir pilnsabiedrība "ZGT", pasūtītāja izvēlētais būvniecības ieceres izstrādātājs - SIA "K Idea", bet būvprojekta vadītājs - Andris Kokins.

Būvniecības iecere paredz veselības veicināšanas centra būvniecību, kurā sniegtu ārstniecības un skaistumkopšanas pakalpojumus ar ārstnieciskā minerālūdens pielietojumu. Veselības veicināšanas centra 1.stāvā un pagrabstāvā paredzēta SPA zona ar zemūdens masāžu baseiniem un bērnu baseinu zonu, atpūtas zonu ar saunām, pirtīm un džakuzi baseinu.

Paredzēts arī āra baseins ar zemūdens masāžām un saules vannām, kas izmantojamas visu gadu, bet uz jumta terases iecerēts āra baseins un sauļošanās zona, kas izmantojama vasaras sezonā. Veselības veicināšanas centra viesu numuros paredzētas 376 gultasvietas.

Peldu iestādes vēsturiskās ēkas atjaunošana un pārbūve tiek izstrādāta atsevišķā būvprojektā. Savukārt jaunajai ēkai ir paredzēti četri virsszemes stāvi un viens pagraba stāvs. Ēkas augstums plānots 16,50 metri. Esošie pašvaldības noteiktie apbūves rādītāji pieļauj ēku būvniecību līdz divu stāvu augstumam, taču Liepājas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos noteikts, ka atkāpes no šajos noteikumos noteiktajiem apbūves rādītājiem atļautas atsevišķos gadījumos, kad augstvērtīgs arhitektūras risinājums iegūts atklātā arhitektūras konkursā un būvniecības iecere ir atbalstīta, ņemot vērā publiskās apspriešanas rezultātus.

Publiskajā apspriešanā 83% respondentu esot atbalstījuši spa centra būvniecību Miķeļa Valtera ielā, pašā jūras malā. Būvniecības ieceres publiskajā apspriešanā tika saņemti 202 iedzīvotāju vērtējumi, no kuriem būvniecības ieceri atbalstījuši 83% jeb 168 iedzīvotāji, savukārt ieceri neatbalstīja 17% jeb 34 apspriešanas dalībnieki. Starp viedokļiem, kuri neatbalstīja būvniecības ieceri, lielākoties iedzīvotāji ir pret jaunās būves augstumu, tās arhitektonisko veidolu, kā arī autostāvvietas būvniecību.

Pašvaldības skatījumā, dažu sabiedrības pārstāvju izteiktā kritika par neesošu augstvērtīgo kvalitāti neesot samērojama ar pārējo respondentu pretējo viedokli, tostarp žūrijas atzinumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Kriminālziņas Liepājā septiņu kilometru attālumā no mājām atrod klaiņojam piecgadīgu meiteni

Liepājā septiņu kilometru attālumā no savām mājām atrasta klaiņojam piecgadīga meitene, turklāt pilsētā viņa nokļuvusi ar autobusu, informē Valsts policija.

Ekonomika Rīt Liepājas Tirgoņu iela kļūs par mazā biznesa oāzi (+VIDEO)

Sestdien skanēs mūzika, smaržos kafejnīcā tikko ceptie kruasāni un ciabatas maize.

Ekonomika Liepājā ražotie tricikli ienāca jaunā drifta arēnā (+VIDEO)

Jaunās izklaides vietas piedāvājums būs vērsts uz dažāda vecuma grupām un interesēm.