Amerikas valdības pārstāvis: «Latvijas drošību pilnībā aizstāv ASV» (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 07:04, 13.11.2023 0

Vašingtona redz mūsu valsti kā sabiedroto un palīgu Ukrainas atjaunošanā.

 

ASV Tirdzniecības sekretāra vietnieks globālo tirgu jautājumos, ģenerāldirektors ārzemju tirdzniecības dienesta globālo tirgu nodaļā Aruns Venkatamarans vizītes laikā Rīgā sacīja:

"Mēs vēlamies sadarboties ar Ukrainu un tādiem partneriem kā Latvija gan reģionā, gan pasaulē, lai palīdzētu Ukrainai atgūties un atjaunoties no Krievijas paveiktajiem postījumiem. Mēs ceram, ka prioritātes izvirzīs Ukraina".

"Es nepiekrītu, ka amerikāņi izjūt nedrošības sajūtu attiecībā uz Latviju vai citiem tirgiem", - tā Aruns Venkatamarans.

"Gluži pretēji. ASV uzņēmumi zina, to ir apstiprinājis arī ASV prezidents Baidens, ka ASV atbalstītu Latviju un visus NATO sabiedrotos atbilstoši NATO līguma 5.pantam. Mūsu uzņēmēji zina, ka reģiona partnerus, mūsu NATO sabiedrotos pilnībā aizsargā ASV.

Nav bažu par valstu tuvumu vai attālumu no kādas konkrētas valsts. Lēmumus investēt nosaka dažādi faktori. Kā jebkurā citā tirgū, lēmumus par labu investīcijām nosaka politika un iespējas ekonomikā. Investīcijas pieaug un samazinās visā pasaulē. Ir virkne ekonomisko un ģeopolitisko apstākļu, kas nosaka uzņēmumu vēlmi investēt.

Tāpēc es nesteigtos izdarīt secinājumus, pamatojoties uz globāliem faktoriem. Vēlos tikai uzsvērt, ka jautājums par investīcijām, tirgus drošību Latvijā nav aktuāls, jo Latvijas drošību pilnībā aizstāv ASV kopā ar visiem NATO sabiedrotajiem".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nedēļas nogalē gaidāms silts un lielākoties saulains laiks

Šīs nedēļas nogalē gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Neviena makšķerēšanas sezona Latvijā nepaiet bez traumām (+VIDEO)

Slideni krasti, zemē guļoši zari un koka gabali, aiz kuriem var viegli paklupt, - dažādu riska faktoru pie ūdeņiem ir daudz.

Sabiedrība Dabas sargi: atkritumu dedzināšana palielina toksicitāti par 300% (+VIDEO)

Dati no Eiropas Latvijai dod pauzi pārdomām, kā būvēt pārstrādes rūpnīcas.

Sabiedrība Trešdien laikapstākļus nosaka plašs anticiklons

Trešdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem, atsevišķās vietās gaidāms īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule ASV Senāts atbalsta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.