Šonedēļ Latvija spēra nopietnu soli militārās rūpniecības virzienā (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 19:15, 29.10.2023 0

Ieroču ražošana būs vairāk koncentrēta mūsu valstī.

 

Saeima pirmajā lasījumā pieņēma Aizsardzības ministrijas sagatavoto likumprojektu “Aizsardzības industrijas likums”, kura mērķis ir sekmēt Nacionālo bruņoto spēku valsts aizsardzības uzdevumu un starptautisko saistību izpildei nepieciešamo preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas drošību.

“Pozitīvi vērtējams, ka šodienas debatēs visi politiskie spēki pauda atbalstu likumprojekta tālākai virzībai. Mēs nedrīkstam lieki kavēties, taču vienlaikus nedrīkstam pieļaut kļūdas, pieņemot likumu sasteigti. Mūsu mērķis ir radīt vietējās militārās industrijas ekosistēmu, kuras dalībnieki ir konkurētspējīgi reģionālā mērogā,” uzsver Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka.

Saskaņā ar likumprojektu Aizsardzības ministrijai būs tiesības slēgt stratēģiskās partnerības līgumus ar Latvijas Republikā reģistrētām kapitālsabiedrībām, kuras ir licencētas komercdarbībai ar stratēģiskas nozīmes precēm vai ir saņēmušas militārā ražotāja sertifikātu.

Tāpat Aizsardzības ministrija tiks pilnvarota izvērtēt piegādes drošības ietekmes faktorus, nosakot un izvirzot to veicinošas prasības, kā arī nodrošinot to izpildes kontroli, tādējādi veicinot Nacionālo bruņoto spēku nepieciešamo materiāltehnisko līdzekļu un pakalpojumu piegādes drošību.

Lai stiprinātu valsts aizsardzību un drošību un paplašinātu Nacionālo bruņoto spēku mobilizācijas resursu bāzi, likumprojekts skaidrāk definēs aizsardzības industrijas attīstības atbalsta un darbības drošības ietvaru un nosacījumus.

Lai likumprojekts stātos spēkā, Saeimai tas vēl jāpieņem otrajā un trešajā lasījumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Bijušais NBS komandieris neatbalsta obligāto dienestu sievietēm

Sieviešu obligāta iesaukšana valsts aizsardzības dienestā (VAD) nav atbalstāma, pauda bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Juris Maklakovs.

Sabiedrība Plāno dronu lietošanā masveidā apmācīt valsts aizsardzības dienesta karavīrus

Nākotnē ir plānots masveidā mācīt valsts aizsardzības dienesta karavīriem lietot dronus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku mācību centra komandieris, majors Modris Kairišs.

Sabiedrība NBS komandieris rosina apsvērt sieviešu iesaukšanu obligātā dienestā

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš rosina apsvērt sieviešu iesaukšanu obligātā kārtā valsts aizsardzības dienestā (VAD), ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Kalniņš.

Sabiedrība Latvijā nogādāti Kanādas sabiedroto helikopteri Griffon

Turpinot NATO daudznacionālās brigādes štāba attīstību, Kanādas sabiedrotie Latvijā nogādājuši helikopterus CH-146 "Griffon", informē Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS).