Daugavpilī par gandrīz 700 tūkstošiem eiro remontēs dzelzceļa gājēju tiltu

Sabiedrība
VS.LV 16:55, 15.10.2023 0

Pēc neatkarības atjaunošanas atbildība par būvem, kas lielākoties celti 60.-70. gados, tika uzlikta uz pašvaldībām.

 

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes 2024. gada budžetā paredzēts finansējums 684 985,51 euro apmērā gājēju pārvada pār dzelzceļu atjaunošanai Jaunajā Forštatē. Šādu lēmumu deputāti pieņēma Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē.

Atklātā konkursa rezultātā tiesības uz līguma slēgšanu par būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi, autoruzraudzību, būvdarbu veikšanu gājēju pārvada atjaunošanai ieguva SIA “TILTS”, ziņo vietne daugavpils.lv.

Plašāku ieskatu projekta īstenošanā sniedz Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Igors Aleksejevs: “2020.-2022. gadā Valsts kontrole veica tiltu stāvokļa pārbaudi visā Latvijā, un rezultāti bija gaužām bēdīgi – pārbaudi izturēja mazāk nekā 20% no inženierbūvēm. Pēc neatkarības atjaunošanas atbildība par tiltiem, kas lielākoties celti 60.-70. gados, tika uzlikta uz pašvaldībām. Tāpēc mums jāsameklē sava budžetā līdzekļi un jāsakārto šīs bīstamās konstrukcijas. Esam pieņēmuši lēmumu par Jaunās Forštates gaisa tilta pār dzelzceļu projektēšanu un remontu.

Tie, kas izmanto šo tiltu, pārvietojoties pa pilsētu, noteikti piekritīs, ka šie darbi ir nepieciešami, un tie ir gana vērienīgi. Darbu pilns saraksts būs zināms pēc projektēšanas, taču jau šobrīd varu teikt, ka jāatjauno pakāpienu konstrukcijas, jāveic betona konstrukciju remonts un jāatjauno hidroizolācija, jānotīra un jānokrāso margas un jāuzstāda jauns energoefektīvs apgaismojums.”

Saskaņā ar līguma prasībām, izpildītājam ne vēlāk kā 4 mēnešu laikā kopš tā parakstīšanas jāiesniedz Būvvaldē ar pašvaldību saskaņotais projekts.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aizsardzības ministrija atklāj informatīvo kampaņu «Bruņojies ar zināšanām»

Aizsardzības ministrija (AM) otrdien atklāj informatīvo kampaņu "Bruņojies ar zināšanām", aģentūrai LETA pavēstīja AM.

Sabiedrība Saules ultravioletais starojums Latvijā saglabājas vidēji liels

Saules ultravioletā starojuma intensitāte Latvijā saglabājas vidēja, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sabiedrība Otrdien būs silts un daļēji mākoņains laiks

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā, izņemot lielu daļu piekrastes, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+21 grādam, siltākais laiks gaidāms Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Mirusi bijusī LIVA direktore Laima Grebska

Piektdien, 10.maijā mirusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ilggadējā direktore, bijusī Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Laima Grebska, informēja Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā.

Lasiet arī

Sabiedrība Nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedzis 90% no mēneša normas

Kopš lietus sākuma vēlā otrdienas vakarā līdz plkst.8 trešdienas rītā nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedza 31,5 milimetrus jeb 90% no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ekonomika Siltais laiks pazemina temperatūru apkures sistēmās Daugavpilī (+VIDEO)

Gaisa temperatūra dzīvokļos saules un ēnas pusē var krasi atšķirties.

Sabiedrība Daugavpils attīsta pilsētas nomales (+VIDEO)

Šovasar iedzīvotājus priecēs festivāli un dažādas aktivitātes.

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī iepriecina ar pavasara izstādēm (VIDEO)

"Sabiedrībās, kur pastāv šāda mākslinieciskā brīvība, lielgabalu mutes neveras vaļā".