Kariņš: Latvijas un Igaunijas attiecību stiprināšana šobrīd ir īpaši būtiska

Sabiedrība
LETA 20:55, 13.10.2023 0

Latvijas un Igaunijas attiecību stiprināšana šobrīd ir īpaši būtiska, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš piektdien darba vizītē apmeklēja Igauniju.

 

Kā informēja Ārlietu ministrijā, darba vizītes laikā Kariņš tikās ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Lauri Husaru un Igaunijas ārlietu ministru Margusu Cahknu. Ārlietu ministram tā bija pirmā darba vizīte Igaunijā.

Tikšanās laikā Latvijas un Igaunijas ārlietu ministri pārrunāja divpusējās attiecības, ekonomisko sadarbību un iespējas tās stiprināt, situāciju reģionālo transporta un enerģētikas projektu īstenošanā, reģiona drošību, kā arī sadarbību starptautiskajās organizācijās.

"Latvija un Igaunija ir tuvākie kaimiņi un sabiedrotie. Šobrīd attiecību padziļināšana un stiprināšana ir īpaši būtiska arī starp tuviem draugiem," akcentēja Kariņš.

Ministrs atzīmēja Latvijas un Igaunijas aktīvo ekonomisko sadarbību, par ko liecina tirdzniecības un investīciju plūsmu pieaugums. Savienojamība un enerģētika ir svarīgākās sadarbības nozares. Kariņš apstiprināja Latvijas gatavību nepieciešamības gadījumā sniegt palīdzību Igaunijai novērst gāzes vada "Balticconector" un telekomunikāciju kabeļa bojājumus.

Tāpat ministrs uzsvēra, ka jāizmanto potenciāls un jāattīsta kopīgi projekti digitālajā jomā un jāsekmē abpusēji izdevīga sadarbība tādās jomās kā tūrisms, inovācijas, viedās tehnoloģijas un jaunuzņēmumi.

Abi ārlietu ministri augstu novērtēja Latvijas un Igaunijas partnerību aizsardzībā, īpaši atzīmējot kopīgi veiktos militāros iepirkumus.

Sarunās tika skarts arī jautājums par Krievijas karu pret Ukrainu. Amatpersonas pauda stingru un nelokāmu atbalstu Ukrainai, uzsverot, ka Latvijas un Igaunijas vienotā nostāja ir pierādījusi efektivitāti Eiropas Savienībā, NATO un divpusējās sarunās ar partneriem.

Ministri bija vienisprātis, ka prioritāte ir efektīvi īstenot sankcijas pret Krieviju un novērst to apiešanu. Latvijas ārlietu ministrs akcentēja, ka ir svarīgi izveidot starptautisko tribunālu, lai iztiesātu Krievijas agresijas noziegumus.

Tiekoties ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju, Kariņš pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības un apsprieda iespējas tās stiprināt.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.