LM: «‎Ģimenes un ar dzimumu saistīta vardarbība joprojām ir klātesoša» (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 10:23, 11.10.2023 0

Dažādās Latvijas vietās norisināsies sarunu darbnīcas par cieņpilnu attiecību veidošanu.

 

Vardarbība ģimenē un ar dzimumu saistīta vardarbība joprojām ir klātesoša un aktuāla problēma Latvijā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes veiktā apsekojuma "Vardarbības izplatība Latvijā 2021" dati – katra ceturtā sieviete un katrs piektais vīrietis 18-47 gadu vecumā ir pieredzējuši fizisku vai seksuālu vardarbību. Savukārt katra trešā sieviete Latvijā attiecībās ir pieredzējusi psiholoģisku, fizisku vai seksuālu vardarbību vai vairāku vardarbības formu kombināciju.

Lai mazinātu vardarbības ģimenē un ar dzimumu saistītas vardarbības izplatību, būtiska nozīme ir efektīvai vardarbības novēršanai un preventīvai pieejai, tādēļ Labklājības ministrija sadarbībā ar biedrību "Centrs MARTA" oktobrī rīko radošo sarunu darbnīcu ciklu par cieņpilnu attiecību veidošanu jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem "Kā mācēt attiecības?".

Dažādās Latvijas vietās norisināsies septiņas sarunu darbnīcas, kuru laikā ar neformālo izglītības metožu palīdzību tiks veicināta izpratne par dzimumu līdztiesību un pilnveidotas jauniešu prasmes par cieņpilnu un līdztiesībā balstītu attiecību veidošanu un vardarbības mazināšanu sabiedrībā.

Radošo sarunu darbnīcu cikls "Kā mācēt attiecības?" notiks:

12. oktobrī Jēkabpilī, Jēkabpils Agrobiznesa koledžā plkst. 9.55

12. oktobrī Aglonā, BJBLPC "Strops" plkst. 15.00

13. oktobrī Ludzā, Ludzas jauniešu centrā plkst. 13.00

13. oktobrī Varakļānos, Varakļānu jauniešu centrā plkst. 17.30

24. oktobrī Bauskā, Bauskas jauniešu centrā, plkst. 14.00

10. novembrī Liepājā (norises laiks un vieta tiks precizēti)

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks

Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks un gaisa temperatūra sasniegs plus 20 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Sabiedrība Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu

Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu, bet sākot pūs brāzmainajam vējam, lietus mākoņi izklīdīs un no Kurzemes puses nokrišņi mitēsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Sabiedrība Ogres novada mēra Helmaņa alga palielinājusies par 36%

Pērn Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) alga domē palielinājusies par 36%, sasniedzot 64 477 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas

Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas.

Lasiet arī

Sabiedrība Deputāti kā problēmu Latvijā akcentē vardarbību pret sievietēm un bērniem

Saeimas deputāti šodien debatēs par tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par 2023.gadu kā būtisku problēmu valstī akcentēja vardarbību pret bērniem un sievietēm, tostarp izceļot seksuālu vardarbību.

Kriminālziņas Tēvam par pusaugu meitas seksuālu vardarbību draud mūža ieslodzījums

Prokuratūra nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par izvarošanu un seksuālu vardarbību pret savu nepilngadīgo meitu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Sabiedrība Latvijā izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus vardarbības novēršanai

Labklājības ministrija (LM) izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus ģimenes funkcionalitātes stiprināšanai, lai novērstu un mazinātu vardarbību pret bērniem ģimenē un ārpusģimenes aprūpē, kā arī vardarbību ģimenē pret pilngadīgām personām, paredz valdības otrdien apstiprinātie noteikumi.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt policistu par nepamatotu vardarbību pret aizturēto

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosina prokuratūru apsūdzēt kādu Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieku par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, pielietojot vardarbību.