Kur veidot elektrisko skrejriteņu novietnes? Rīdzinieki aicināti izteikties

Sabiedrība
LETA 05:56, 06.10.2023 0

Rīgas iedzīvotāji līdz 31.oktobrim aicināti ieteikt vietas pilsētā, kur nepieciešams izveidot elektrisko skrejriteņu un velosipēdu novietošanas zonas, aizpildot anketu aptauju platformā iesaisties.riga.lv.

 
Foto: LETA

Lai palielinātu satiksmes dalībnieku drošību un veicinātu kārtību pilsētas ielās, rīdzinieki aicināti paust savu viedokli, piedaloties platformā iesaisties.riga.lv publicētajā aptaujā.

Pašvaldība saņemto informāciju apkopos un izvērtēs ziemas periodā, bet jaunas skrejriteņu un velosipēdu novietošanas zonas plānots izveidot nākamā gada siltajā sezonā.

Jau ziņots, ka Rīgā ieviestas pirmās mikromobilitātes rīku novietošanas zonas, lai turpmāk iedzīvotāji un rīku iznomātāji varētu novietot koplietošanas elektriskos skrejriteņus un elektriskos velosipēdus vienuviet.

Konsultējoties ar rīku iznomātājiem, pirmās zonas izveidotas populārākajos braucienu sākuma un gala punktos, kā arī vietās, kur koplietošanas mobilitātes rīki visbiežāk rada neērtības gājējiem un citiem satiksmes dalībniekiem. Mikromobilitātes rīku novietošanas zonas veido uz ietvēm starp pilsētvides labiekārtošanas elementiem, kur tās netraucē ne gājējiem, ne velobraucējiem.

Pirmās mikromobilitātes rīku novietošanas zonas jau izveidotas 13.janvāra ielā pie Raiņa bulvāra, 13.janvāra ielā - laukumā pie gājēju tuneļa, 13.janvāra ielā pie Raiņa bulvāra, Raiņa bulvārī pie Krišjāņa Barona ielas, Raiņa bulvārī Nr.13, pie ēkas Miera ielā Nr.46 (no Tallinas ielas puses uz ietves), Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā, Uzvaras bulvārī pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Aleksandra Čaka ielā pie Ziedoņdārza.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Lasiet arī

Sabiedrība Ārsts komentē riteņbraucēju un skrejriteņu vadītāju gūtās traumas

Drošības pasākumu ignorēšana un izvairīšanās no aizsargekipējuma lietošanas ir cieši saistīta ar iedzīvotāju zemo izpratni par ceļu satiksmes drošības pamatprincipiem un robiem ceļu satiksmes noteikumos, norāda Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas vadītājs Andris Vilkmanis.

Ekonomika Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

“Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu".

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Interesanti fakti Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.