Stājies spēkā Ķekavas novada teritorijas plānojums; drīz sāks izstrādāt nākamo

Sabiedrība
LETA 13:36, 04.10.2023 0

Stājies spēkā Ķekavas novada teritorijas plānojums, informēja pašvaldībā, norādot, ka drīzumā tiks sākts darbs pie jaunā plānojuma.

 
Foto: LETA

Jaunais teritorijas plānojums ietver administratīvo teritoriju līdz 2021.gada 1.jūlijam jeb līdz administratīvi teritoriālās reformas beigām, kad Ķekavas novadam tika pievienots Baldones novads.

Kā aģentūrai LETA skaidroja plānojuma izstrādātājā SIA "Metrum", šāda situācija izveidojusies faktiski visās pašvaldībās, kurām tika pievienotas jaunas teritorijas.

Ķekavas novadā plānojuma izstrāde notikusi septiņus gadus. Līdz ar to labākais risinājums bijis pabeigt šo procesu un tad ķerties pie jauna plāna izstrādes. Līdz tam Baldonei spēkā būs iepriekš Baldones novada pieņemtais teritorijas plānojums.

Kā liecina pašvaldības mājaslapā publicētā informācija, Baldones dome pieņēma teritorijas plānojumu 2013. - 2024.gadam.

Kā aģentūru LETA informēja Ķekavas pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītājas vietnieks Juris Križanovskis, Baldones teritorijas plānojums būs spēkā līdz brīdim, kamēr to aizstās kāds cits teritorijas plāns.

Par Ķekavas novada teritorijas plānojuma izstrādi, kas ietvers arī Baldones administratīvo teritoriju, iepirkumu plānots izsludināt tuvākajos mēnešos.

Ņemot vērā, ka plānojums ir apjomīgs dokuments, pašvaldība pieliks visas pūles, lai plānojums tiktu apstiprināts domē līdz 2025.gada beigām.

Arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicinājusi Ķekavas domi pēc iespējas ātrāk uzsākt jaunā teritorijas plānojuma izstrādi visai Ķekavas novada teritorijai.

Kā norāda Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko (PPI), teritorijas plānojuma spēkā stāšanās nozīmē skaidrību uzņēmējiem un pārliecību attīstības plānošanai Ķekavas novadā. Tas nozīmējot skaidrību paplašinātā pašvaldības nozīmes ceļu tīkla uzturēšanā, kas uzlabos ikdienas dzīvi teju visā novadā.

Tāpat esot atrisināti daudziem iedzīvotājiem aktuālie jautājumi par viņiem vēlamo zonējuma maiņu būvniecības ieceru īstenošanai un ir rasts ietvars sarkano līniju noteikšanai.

Turklāt desmitiem mājsaimniecību varēšot nodot ēkas ekspluatācijā un nesaņemt rēķinu par paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli, pauž Žilko.

Novada plānojuma izstrāde tika uzsākta 2016. gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī