Latvija un Palestīna varētu attīstīt sadarbības potenciālu digitalizācijā

Sabiedrība
LETA 21:55, 04.10.2023 0

Latvija un Palestīna varētu attīstīt sadarbības potenciālu digitalizācijā, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

 

Latvijā šodien un ceturtdien, 5.oktobrī, vizītē uzturas Palestīnas ārlietu un diasporas ministra vietniece Eiropas jautājumos Amala Džādū.

Vizītes laikā Džādū piedalījās politiskajās konsultācijās ar ĀM valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumsonu, kā arī tikās ar valsts sekretāru Andri Pelšu.

Tikšanās laikā ĀM pārrunāti ne tikai Latvijas un Palestīnas divpusējo attiecību, bet arī starptautiskās darba kārtības aktualitātes, īpaši Krievijas agresija Ukrainā, kā arī situācija Tuvo Austrumu reģionā. Sarunu partneri pozitīvi novērtēja līdzšinējo divpusējo dialogu.

Palestīnas partneri bija arī ieinteresēti Latvijas augstākās izglītības un reformu pieredzē, pozitīvi atzīmējot palestīniešu pārstāvju regulāro dalību Rīgas Juridiskās augstskolas intensīvajā programmā Eiropas tiesībās un ekonomikā, kas tostarp notiek ar ĀM atbalstu.

Pārrunājot starptautiskās darba kārtības aktualitātes, tika apspriesta Krievijas agresija Ukrainā, skaidrojot Latvijas un Eiropas Savienības (ES) nostāju par Krievijas atbildību par karu un tā globālajām sekām.

Palestīnas ārlietu ministra vietniece arī informēja par aktuālo situāciju Tuvo Austrumu reģionā, tostarp Tuvo Austrumu miera procesā. Viņa novērtēja ES un Latvijas atbalstu konflikta miermīlīgam risinājumam atbilstoši starptautiskajiem parametriem, tostarp Latvijas iemaksas ANO Palīdzības un darba aģentūrai Palestīnas bēgļiem Tuvajos Austrumos.

Ministra vietniecei Latvijā ir paredzēts tikties arī ar veselības ministru Hosamu Abu Meri (JV), Saeimas Ārlietu, Eiropas lietu komisijas un Deputātu grupas palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam deputātiem, Latvijas Ārpolitikas institūta pētniekiem, kā arī nevalstisko organizāciju "Riga TechGirls".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.