Šonedēļ Vidzemes institūcijas gatavojas visaptverošai aizsardzībai (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 07:04, 02.10.2023 0

Kopēji militāro un civilo struktūru vingrinājumi ievērojami uzlabo izpratni par katras organizācijas lomu.

 

4.oktobrī Smiltenē notiks Zemessardzes organizētais komunikācijas seminārs RUPORS, lai stiprinātu Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes un tās atbildības teritorijas valsts un pašvaldību iestāžu komunikācijas speciālistu un citu atbildīgo amatpersonu vienotu izpratni par komunikācijas nozīmi un metodēm militāra apdraudējuma gadījumā.

Seminārā piedalīsies pārstāvji no Vidzemes reģiona valsts un pašvaldību iestādēm - novadu domēm, Zemessardzes, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Vidzemes Augstskolas.

Semināra ievaddaļā Valsts kancelejas, Aizsardzības ministrijas un Zemessardzes pārstāvji informēs par aktuālo drošības situāciju un hibrīddraudiem, valsts un pašvaldību lomu krīzes komunikācijā, kā arī informācijas kara izpausmēm. Savukārt praktiskajā daļā semināra dalībnieki izstrādās krīzes komunikācijas plānu, kopīgi apzinot mērķauditorijas, komunikācijas metodes un aktivitātes, lai efektīvāk sasniegtu iedzīvotājus militāra apdraudējuma gadījumā.

Šāda veida komunikācijas seminārs Vidzemē notiks pirmo reizi. RUPORS nepieciešamība radās Zemessardzes un civilo institūciju kopējās mācībās PILSKALNS, kas Latvijā norisinās kopš 2020.gada un kurās tiek vingrināta Zemessardzes un pašvaldību civilās aizsardzības komisiju sadarbība valsts apdraudējuma gadījumā. PILSKALNS mācībās gūtās atziņas liecina, ka kopēji militāro un civilo struktūru vingrinājumi ievērojami uzlabo izpratni par katras organizācijas lomu visaptverošajā valsts aizsardzībā, kurā viens no mērķiem ir sadarbības stiprināšana starp valsts institūcijām, privāto sektoru, nevalstiskajām organizācijām un iedzīvotājiem.

Visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas mērķis ir padziļināt visu valsts institūciju sadarbību, nodrošināt efektīvu publiskās un privātās partnerības mehānismu izstrādi, paaugstināt sabiedrības izpratni par iespējām aizsargāt sevi, savu ģimeni un Latvijas valsti, kā arī izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanās instrumentus krīzes gadījumos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība NBS komandieris rosina apsvērt sieviešu iesaukšanu obligātā dienestā

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš rosina apsvērt sieviešu iesaukšanu obligātā kārtā valsts aizsardzības dienestā (VAD), ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Kalniņš.

Sabiedrība Latvijā nogādāti Kanādas sabiedroto helikopteri Griffon

Turpinot NATO daudznacionālās brigādes štāba attīstību, Kanādas sabiedrotie Latvijā nogādājuši helikopterus CH-146 "Griffon", informē Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Sabiedrība Aptauja: Samazinājusies iedzīvotāju uzticība VUGD, Zemessardzei un NBS

Šogad samazinājusies Latvijas iedzīvotāju uzticība Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), Zemessardzei un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), liecina pēc Valsts kancelejas pasūtījuma SIA "Rait Custom Research Baltic" veiktā sabiedriskās domas aptauja.

Sabiedrība Latvija plāno pagarināt NBS karavīru dalību NATO misijā Irākā

Latvija plāno pagarināt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību NATO misijā Irākā līdz 2026.gada 1.novembrim.