LU rektors: Akadēmiskās pamatvērtības ļaus universitātei īstenot savu misiju

Sabiedrība
LETA 19:44, 28.09.2023 0

Lai kādas būtu pārmaiņas, akadēmiskās pamatvērtības ir tās, kas ļauj universitātei īstenot savu misiju arī turpmāk, sacīja Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks, uzrunājot klātesošos LU Senāta sēdē.

 

Savukārt LU Senāta priekšsēdētāja Dace Balode, uzrunājot klātesošos, uzsvēra LU saimes nozīmi, "kas ar patriotismu un entuziasmu ir strādājuši universitātē".

"Gaidāmās pārmaiņas, kas strukturāli ir visai radikālas, ir izaicinājums šādām vērtībām, tāpēc daudziem no mums ir svarīgi būt pārliecinātiem, ka spēsim turpināt darīt tās labās lietas, ko esam varējuši darīt līdz šim," aicināja Balode.

LU Senāta sēdē tika godināti trīs LU Goda doktori un pieci LU emeritus profesora goda nosaukuma saņēmēji.

LU Goda doktora grāds tika piešķirts Merseburga Augstskolas profesoram Georgam Hillriham par nozīmīgu un ilggadēju atbalstu LU fizikas studentu sagatavošanā un starptautiskās sadarbības veicināšanā starp LU un Merseburgas Augstskolu, kā arī Brno Masarika universitātes profesoram Milanam Polam par ilggadēju radošu akadēmisko sadarbību, atbalstu jauno zinātnieku izglītošanas procesā un LU tēla stiprināšanu starptautiskajā izglītības telpā.

Savukārt par izcilu zinātnisko darbību baltistikā, kultūras saikņu stiprināšanā un veiksmīgu sadarbību ar Latvijas pētniekiem LU Goda doktora grāds tika piešķirts Prāgas Kārļa universitātes doktoram Pāvelam Štolam. Par ieguldījumu universitātes prestiža celšanā Āzijā un Amerikas Savienotajās Valstīs tika godināts arī Kalifornijas Universitātes Losandželosā doktors Roberts Lorens Kūns.

LU emeritus profesora goda nosaukumus Senāts nolēma piešķirt Zentai Anspokai, Malgožatai Raščevskai, Sandrai Sebrei, Viesturam Paulam Karnupam, Robertam Škaparam.

Emeritus profesora goda nosaukumu LU piešķir par īpašu ieguldījumu akadēmiskajā darbā profesoriem un asociētajiem profesoriem pēc pensijas vecuma sasniegšanas.

LU Senāta sēdē noritēja arī promocijas ceremonija, kurā tika godināti zinātnes doktori humanitāro un sociālo zinātņu jomā, kā arī dabas, tehnoloģiju un medicīnas zinātņu jomā.

Kā ziņots, šonedēļ ar virkni svētku pasākumu LU atzīmē augstskolas dibināšanas 104.gadadienu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.