Izsolē nonācis īpašums Rīgas vēsturiskajā centrā, sākumcena - 519 000 eiro

Sabiedrība
LETA 06:30, 27.09.2023 0

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam ar komerciālas darbības potenciālu Skārņu ielā, Rīgas vēsturiskajā centrā pie Svētā Pētera baznīcas, informēja VNĪ pārstāvji.

 

Izsolē nekustamā īpašuma sākumcena ir noteikta 519 000 eiro apmērā. Izsoles solis ir 5000 eiro.

VNĪ norāda, ka izsolē pieejamā ēka atrodas uz vienas no Vecrīgas senākajām ielām - Skārņu ielas - kura izveidota 13.gadsimta sākumā kā vācu apmetnes centrālā iela. Nams Skārņu ielā 4 celts 15.gadsimtā, un tā pārbūve pēc Bīriņu muižas pils arhitekta Frīdriha Vilhelma Hesa projekta sākta 1875.gadā. Ēka ekspluatācijā nodota 1886.gadā. Fasādes atjaunošanas darbi veikti 2018.gadā. Nams ir valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa "Dzīvojamo ēku komplekss" sastāvdaļa.

Attiecīgais nekustamais īpašums ietver zemesgabalu 250 kvadrātmetru platībā un ēku ar komerciālas izmantošanas potenciālu, kuras kopējā platība ir 538,9 kvadrātmetri. Ēkai ir četri stāvi un pagrabs. Tehniskais stāvoklis ir apmierinošs, un kopējais nesošo konstrukciju nolietojums ir 37,5% apmērā.

Nekustamajam īpašumam piederošajā zemes gabalā atrodas AS "Rīgas siltums" siltumtrase, uz zemes gabala ir arī betonēts pagalms un žogs. Ēkā atsevišķās vietās ir saglabājušies vēsturiskie sienas gleznojumi.

Potenciālajiem investoriem jāņem vērā, ka ēkas virszemes stāvi pašlaik netiek izmantoti, un telpas nesenajā pagātnē nav tikušas renovētas, tāpēc ir nepieciešams veikt kapitālo remontu, norāda VNĪ pārstāvji.

Apkārtējā infrastruktūra ietver daudzstāvu dzīvojamās mājas ar komerciāla rakstura telpām ēku pirmajos stāvos, kā arī izglītības, viesmīlības un kultūras iestādes.

Nekustamā īpašuma Skārņu ielā 4 izsole notiks no 29.septembra līdz 30.oktobrim, un investoriem būs iespēja tai pieteikties līdz 19.oktobrim.

Atbilstoši uzņēmuma stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai.

VNĪ reģistrēta 1996.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Finanšu ministrija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.