Tik tālu! Igaunijas policija pastiprinājusi kontroli pie robežas ar Latviju

Sabiedrība
LETA 12:30, 21.09.2023 0

Saistībā ar migrācijas spiedienu uz Baltkrievijas un Latvijas robežas Igaunija ir palielinājusi policijas klātbūtni pie Iklas, kas ir viens no galvenajiem Igaunijas un Latvijas robežas šķērsošanas punktiem, vēsta reģionālais laikraksts "Parnu Postimees".

 

Saistībā ar situāciju uz Baltkrievijas un Latvijas robežas, kas tiek raksturota kā hibrīduzbrukums, Igaunijas policija pēdējās nedēļas laikā vairāk nekā ierasts pārbauda autobusu pasažierus, kas no Ainažiem iebrauc Iklā, informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Rietumu prefektūras robežas un migrācijas kontroles dienesta vadītājs Margo Peterss.

Līdz šim nav atklāts neviens mēģinājums nelegāli iebraukt Igaunijā.

Jau vēstīts, ka svētdien Valgā netālu no Latvijas - Igaunijas robežas tika atklāta 21 cilvēka grupa, kas nelikumīgi bija ieradusies Igaunijā no Latvijas. Tie bija ārvalstnieki, kas bija patvaļīgi pametuši patvēruma meklētāju izmitināšanas centru Muceniekos Rīgas pievārtē

Pēdējā laikā Latvijā pieaugusi nelegālās migrācijas plūsma no Baltkrievijas, kur Aleksandra Lukašenko režīms nelegālos migrantus izmanto hirbīduzbrukumā.

Trešdien 12 cilvēku komanda no Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta vienības "ESTPOL-8" ieradās Latvijā, lai palīdzētu Latvijas kolēģiem cīņā pret nelegālās migrācijas plūsmu pār robežu no Baltkrievijas. Pēc Latvijas lūguma nosūtītā komanda darbu turpinās līdz 4.oktobrim.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Pasaule Narvā atkal parādīs Krievijai plakātu ar uzrakstu «Putins - kara noziedznieks»

Narvā pie Hermaņa pils karoga torņa jau otro gadu pēc kārtas tiks izkārts pret pāri upei esošo Krievijas pilsētu Ivangorodu pavērsts liels plakāts, uz kura redzams asinīm notašķīts diktators Vladimirs Putins un uzraksts angļu valodā "Putin War Criminal" ("Putins - kara noziedznieks").

Pasaule Rīgikogu pasludina Maskavas patriarhātu par agresiju atbalstošu institūciju

Igaunijas parlaments pirmdien pieņēma paziņojumu, kurā nosoda Krievu pareizticīgo baznīcas Maskavas patriarhātu par Krievijas agresijas pret Ukrainu attaisnošanu un atbalstīšanu, kā arī pasludina Maskavas patriarhātu par institūciju, kas atbalsta Krievijas militāro agresiju.

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.

Pasaule Uz Irānas sagrābta kuģa Hormuzā atrodas Igaunijas iedzīvotājs

Igaunijas Ārlietu ministrija svētdien apstiprināja, ka uz kuģa, kuru Irānas gvarde sestdien sagrābusi Hormuza jūras šaurumā, atrodas Igaunijas iedzīvotājs.