Nodibināta Latvijas Elektroauto biedrība

Sabiedrība
LETA 02:32, 13.09.2023 0

Ņemot vērā Eiropas Zaļā kursa mērķus klimata pārmaiņu un vides degradācijas seku samazināšanai un pieaugošo elektroautomašīnu īpašnieku skaitu Latvijā, dibināta Latvijas Elektroauto biedrība (LEAB), informēja LEAB valdes loceklis Jānis Bekers.

 

Biedrība apvieno elektroauto īpašniekus, ar elektroauto jomu saistītos uzņēmējus un entuziastus ar mērķi aizstāvēt elektroauto īpašnieku intereses valdības politikas un normatīvo aktu izstrādē un infrastruktūras attīstībā.

Tāpat paredzēts veidot sadarbību ar infrastruktūras un elektroauto tehnoloģiju uzņēmumiem un veicināt sabiedrības izglītošanu par elektroauto priekšrocībām un lietošanas praksi, sekmējot videi draudzīgā pārvietošanās veida izplatību.

Bekers informē, ka pāris gadu laikā elektroauto skaits uz Latvijas ielām ir daudzkāršojies. 2023.gada pirmajā pusgadā Latvijā reģistrēto elektroauto skaits ir pieaudzis par 33% un sagaidāms, ka pieaugums turpmāk būs vēl straujāks.

Bekers norāda, ka Latvijai vēl jāveic apjomīgs darbs, pielāgojot normatīvos aktus un izstrādājot jaunas stratēģijas, lai veicinātu elektroauto izplatību un ērtu lietošanu. Tāpat iedzīvotāji nav pietiekami informēti par to, kā attīstījušās elektroauto tehnoloģijas, jo izaugsme bijusi strauja. Tāpat LEAB jāpopularizē valsts sniegtais atbalsts elektroauto iegādē.

LEAB darbību plāno īstenot gan izstrādājot ieteikumus un veicinot elektroauto īpašnieku iesaisti nākotnes normatīvo aktu izstrādē un infrastruktūras attīstībā, gan nodrošinot drošticamu informāciju, veicot elektroauto testus Latvijas apstākļos, īstenojot pētījumus un apkopojot ekspertu viedokli.

LEAB valdē ievēlēti elektroauto entuziasti un nozares uzņēmumu pārstāvji - Kārlis Mendziņš, Māris Reliņš, Mārtiņš Stirāns, Artis Markots un Bekers.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.