Nākamnedēļ stāsies spēkā vilcienu kustības rudens grafiks

Sabiedrība
LETA 13:00, 01.09.2023 0

Pirmdien, 4.septembrī, stāsies spēkā vilcienu kustības rudens grafiks, aģentūru LETA informēja "Pasažieru vilciena" pārstāvji.

 

Rudens grafikā atcelti vasaras sezonai atbilstošie elektrovilcienu papildu reisi piejūras virzienos, kā arī mainīta atsevišķu vilcienu norīkošana brīvdienās un darbadienās maršrutos Rīga-Carnikava un Rīga-Dubulti. No svētdienas, 3.septembra, ir atjaunota vilcienu satiksme svētdienās no Līvāniem uz Rīgu.

Kā katru gadu no 3.septembra svētdienās kursēs vilciens uz Rīgu no Līvāniem ar atiešanas laiku plkst.16.08 no Līvānu dzelzceļa stacijas un ierašanos galapunktā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā plkst.18.30. Pa ceļam vilciens pieturēs vēl deviņās pieturvietās un reisā pavadīs divas stundas un 22 minūtes. Plānots, ka šis vilciens kursēs līdz 2024.gada maija beigām.

"Pasažieru vilciens" atgādina, ka kopš augusta ir atjaunota ikdienas vilcienu satiksme starp Liepāju un Rīgu, pagarinot reisus maršrutā Rīga-Dobele līdz Liepājai.

Jau ziņots, ka "Pasažieru vilciens" 2022.gadā pārvadāja 15,694 miljonus pasažieru, kas ir par 40,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2021.gadā.

2022.gadā "Pasažieru vilcien" apgrozījums bija 52,242 miljoni eiro, kas ir par 18,4% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 2,2% - līdz 604 239 eiro.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā plāno izveidot pašvaldībās 25 sabiedriskā transporta savienojuma punktus

Satiksmes ministrija (SM) sagatavojusi un nodevusi saskaņošanai regulējumu Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma piesaistei 88,7 miljonu eiro apmērā 25 sabiedriskā transporta savienojuma punktu izveidei pašvaldībās, informē SM pārstāvji.

Sabiedrība Rudenī Rīgā plāno sākt būvēt deviņus mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām

Rudenī Rīgā plānots sākt būvēt deviņus mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām, šodien preses konferencē informēja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Rīgas svētkos sabiedriskais transports būs bez maksas

Rīgas svētkos 17.augustā un 18.augustā sabiedriskais transports būs bez maksas, savukārt "Rīgas satiksmes" apsaimniekotās autostāvvietās par spēkrata novietošanu nebūs jāmaksā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Sabiedrība Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu

Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu reisi, liecina Autotransporta direkcijas publiskotā informācija.