Drīzumā 10 miljoni eiro tiks ieguldīti Rīgas elektrotransportam (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 23:33, 27.08.2023 0

Sagaidāms, ka īstenotā reforma veicinās iedzīvotāju ikdienas pārvietošanās paradumu maiņu.

 

Šonedēļ valdība apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) virzītos precizējumus Atveseļošanas fonda (AF) ietvaros plānotajām investīcijām pasākumiem videi draudzīgu uzlabojumu ieviešanai Rīgas sabiedriskā transporta sistēmā. Precizējumi paredz finansējuma pārdali plānoto pasākumu ietvaros.

Saskaņā ar iepriekš plānoto, pasākumiem paredzētais AF finansējums ir 24,27 miljoni eiro un to īstenotājs ir Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme”. AF ietvaros plānots iegādāt 17 elektroautobusus par 11,05 miljoniem eiro finansējums un izbūvēt septiņas elektrouzlādes stacijas par 3,22 miljoniem eiro. Savukārt 10 miljoni eiro tiks ieguldīti transportmijas punkta, tramvaja un trolejbusa līnijas pagarinājuma izbūvē pie Šķirotavas stacijas.

AF investīciju mērķis, ziņo vietne sam.gov.lv, ir īstenot videi draudzīgu pasākumu ieviešanu Rīgas sabiedriskā transporta sistēmā, kas vienlaikus uzlabos sabiedriskā transporta pieejamību, pasažieru ērtību līmeni un drošību visām iedzīvotāju grupām.

Videi draudzīgu uzlabojumu ieviešana Rīgas sabiedriskā transporta sistēmā ir viens no pasākumiem SM īstenotajā Rīgas metropoles areāla transporta sistēmas zaļināšanas reformā, kurā kopumā plānots ieguldīt 295 000 000 eiro lielu AF finansējumu.

Sagaidāms, ka īstenotā reforma veicinās iedzīvotāju ikdienas pārvietošanās paradumu maiņu un mudinās iedzīvotājus pārsēsties no privātā transporta uz sabiedrisko, kas savukārt dos pozitīvu pienesumu Eiropas zaļo mērķu sasniegšanai.

Papildus tam “Rīgas satiksme” projektam ir vairāki ar vides ilgtspēju saistīti mērķi:

-nodrošināt vides pieejamību ikvienam pasažierim – gados vecākiem pasažieriem, cilvēkiem ar invaliditāti un vecākiem ar bērnu ratiņiem;

-palielināt sabiedriskā transporta lietotāju, kas izmanto videi draudzīgu sabiedrisko transportu, skaitu;

-palielināt tramvaja kustības ātrumu;

-mazināt sastrēgumus;

-mazināt privāto automašīnu ietekmi uz vidi un gaisa kvalitāti;

-uzlabot pārvietošanās pieredzi sabiedriskajā transportā, paaugstinot kvalitātes standartus.

Balstoties uz līdzšinējo pieredzi, nodrošinot zemās grīdas tramvaju kustību, pārvadāto pasažieru skaits tramvajos pieaug vidēji par 6%. Tas liecina, ka iedzīvotāji dod priekšroku sabiedriskajam transportam, kas ir ērts, moderns un pieejams.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Lasiet arī