No septembra būs izmaiņas vairākos reģionālo autobusu maršrutos

Sabiedrība
LETA 13:04, 25.08.2023 0

No šā gada 1.septembra Limbažu, Saulkrastu un Siguldas novadā ieviesīs izmaiņas vairākos reģionālo autobusu maršrutos, informēja Autotransporta direkcija.

 
Foto: twitter

Izmaiņas gaidāmas maršrutos Limbaži-Liepupe-Saulkrasti, Limbaži-Vidriži-Saulkrasti, Limbaži-Rūstuži-Lauvas-Ainaži, Limbaži-Ķirbiži-Ainaži, Sigulda-Saulkrasti un Rīga-Pabaži-Saulkrasti.

Papildus tam uz eksperimentālu laiku, kas būs seši mēneši, atklās jaunu maršrutu Limbaži-Stienes stacija-Vidriži-Mandegas, tā nodrošinot iespēju cilvēkiem no Mandegām un Saulkrastu novada doties uz darba vietām Limbažos.

Katrā virzienā būs divi reisi darba dienās - no Limbažu autoostas autobuss kursēs plkst.6 un plkst.17, savukārt no Mandegām - plkst.7.10 un plkst.18.06. Lēmums par jauna maršruta izveidi pieņemts, pamatojoties uz situācijas analīzi, tostarp potenciālo pasažieru plūsmas apjomu un regularitāti. Eksperimentālā maršruta pirmo četru mēnešu rezultāti tiks vērtēti nākamā gada janvāra Sabiedriskā transporta padomes sēdē.

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Limbaži-Liepupe-Saulkrasti rīta reiss darba dienās no Limbažiem tiks uzsākts desmit minūtes ātrāk - plkst.7.40. Līdz šim tas uzsāka maršrutu plkst.7.50.

Tāpat desmit minūtes ātrāk aties Limbaži-Vidriži-Saulkrasti agrais rīta reiss darba dienās no Saulkrastu stacijas, attiecīgi plkst.6.30. Līdz šim tas uzsāka maršrutu plkst.6.40.

Reģionālās nozīmes maršrutā Limbaži-Rūstuži-Lauvas-Ainaži pirmdienu un ceturtdienu reisu plkst.12.35 no Limbažu autoostas un plkst.7.35 no Ainažiem kustības grafikā tiks iekļauta pietura Ķimši, kas atrodas Limbažu novada Viļķenes pagastā uz autoceļa V140.

Pietura Brīdaga, kas atrodas Limbažu novada Viļķenes pagastā uz autoceļa V138, tiks iekļauta divu reģionālās nozīmes maršrutu kustības grafikos - maršruta Limbaži-Ķirbiži-Ainaži otrdienu un piektdienu reisā plkst.12.35 no Limbažu autoostas un plkst.7.35 no Ainažiem, maršruta Limbaži-Ķirbiži-Ainaži trešdienu reisā plkst.12.35 no Limbažu autoostas un plkst.7.35 no Ainažiem,

Reģionālās nozīmes maršrutā Sigulda-Saulkrasti visos reisos un reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Pabaži-Saulkrasti visos reisos autobusi turpmāk apstāsies pieturā Murjāņi, kas atrodas Sējas novadā uz autoceļa A3.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos nodrošina AS "Cata". Izmaiņas Autotransporta direkcija saskaņojusi ar Vidzemes plānošanas reģionu un novadu pašvaldībām.

Autotransporta direkcijas kompetencē ir ieviest Latvijā starptautiskās un ES prasības starptautiskajās pasažieru un kravu autopārvadājumu jomā. ATD nodrošina piekļuvi autopārvadājumu tirgum un atbilstoši normatīvo aktu prasībām nodrošina atļauju, licenču un citu dokumentu izsniegšanu kravu pārvadājumiem ar autotransportu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Ekonomika Lux Express turpinās piedāvāt divus tiešos reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no šā gada 1.februāra turpinās piedāvāt divus tiešos autobusu reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu, aģentūrai LETA apstiprināja kompānijas pārstāvji, komentējot Narvas-Ivangorodas robežšķērsošanas punkta starp Krieviju un Igauniju slēgšanu autosatiksmei no 1.februārā.

Interesanti fakti SM rosina atvieglot nosacījumus autobusa vadītāja apliecības iegūšanai

Satiksmes ministrija (SM) rosina atvieglot nosacījumus, lai varētu iegūt autobusa vadīšanai nepieciešamo "D" kategorijas vadītāja apliecību, liecina SM publiskajai apspriešanai sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Autobusu pārvadātāji uz Krieviju: rīkosimies atbilstoši situācijai (+VIDEO)

Maršrutā Rīga-Sanktpēterburga ir braukuši cilvēki ar 122 dažādu valstu pilsonībām.

Sabiedrība Liepājas autobusu parks otrdien atcēlis sešus reisus uz un no Liepājas

AS "Liepājas autobusu parks" otrdien atcēlis sešus reisus uz un no Liepājas, liecina Autotransporta direkcijas (ATD) publiskotā informācija.