AS nepievienošoties valdībai kā ceturtais ritenis, paziņo Kučinskis

Sabiedrība
LETA 09:40, 22.08.2023 0

Ja "Apvienotajam sarakstam" (AS) tiks piedāvāts pievienoties valdībai kā ceturtajam ritenim, tad atbilde jau šodien ir nē, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

 
Foto: LETA

AS esot svarīgi, lai sarunas par valdības veidošanu tiešām tiktu sāktas "no baltas lapas". ""Jaunā vienotība" (JV) mums apgalvo, ka nav tā, ka kaut kas jau ir izveidots un mēs esam kā ceturtais ritenis. Ja mēs esam kā ceturtais ritenis, tad atbilde ir nē jau šodien," sacīja politiķis.

Viņš norādīja, ka AS būtu gatavi Saeimā strādāt arī citā kvalitātē, proti, opozīcijā.

Tomēr, ja ir iespēja sarunas sākt "no baltas lapas", AS redz jautājumus, kurus varētu uzlabot.

Vienlaikus AS ir nopietnas bažas par Aivara Lemberga ietekmi. AS nav pretenziju pret Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātiem, ZZS oficiālo vadību, taču Lembergam AS, kurā strādā arī politiķi, kas iepriekš aizgājuši no ZZS, neuzticas.

"Ļoti labi pazīstam un zinām, kas ir Aivars Lembergs, tāpēc šobrīd prasām JV, kā tiks nodrošināts tas, kas ir mūsu pieredzē - ka ir viens zvans, viena nakts un tiek mainīti visi uzstādījumi. Tagad viņš labi runā, NATO atbalsta, bet mēs zinām arī citus uzstādījumus," sacīja Kučinskis.

Kā ziņots, turpinoties darbam pie jaunas valdības izveides, Rinkēvičs šodien turpinās tikties ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām.

Rīgas pilī plkst.10 Rinkēvičam paredzēta tikšanās ar Nacionālās apvienības (NA) Saeimas pārstāvjiem, plkst.11 - ar partiju "Progresīvie", plkst.13 - ar partiju "Stabilitātei!", bet plkst.14 - ar partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) pārstāvjiem parlamentā.

Pirmdien Valsts prezidents tikās ar JV, ZZS un AS Saeimas pārstāvjiem.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas. NA jau paziņojusi, ka nestrādās vienā valdībā ar "Progresīvajiem"

Partijai "Stabilitātei" ir desmit mandāti un LPV - astoņas vietas parlamentā. Tāpat Saeimā ir divi pie frakcijām nepiederoši deputāti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.