GKR mudina Rīgas domē lēmumprojektu pārrunāšanā iesaistīt visas frakcijas

Sabiedrība
VS.LV 07:40, 05.08.2023 0

Frakcija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) mudina Rīgas domē lēmumprojektu pārrunāšanā iesaistīt visas frakcijas, piemēram, izveidojot Prezidiju vai līdzīgu institūciju, šodien žurnālistiem sacīja GKR Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Juris Radzevičs.

 
Foto: LETA

GKR pieļauj sadarbību ar "Jaunās vienotības" (JV), "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) pārstāvjiem, ja tiks īstenotas frakcijas izvirzītās prioritātes, pēc šodien notikušajām četru pušu sarunām atzīmēja politiķis.

Radzevičs atzīmēja, ka sadarbība būtu jāīsteno arī tad, ja GKR nepiedaloties koalīcijas līguma slēgšanā. Politiķis akcentēja, ka tad, kad kāds sāk skatīties līdzi, vai tiek ievērots koalīcijas līgums, tad jau ir par vēlu veiksmīgai sadarbībai, jo savstarpējās attiecības jau ir sabojājušās.

GKR akcentē, ka jāizveido Prezidijs vai līdzīga institūcija, kurā domes frakciju pārstāvji pārrunātu Rīgas domes darba kārtības jautājumus. Radzevičs akcentēja, ka šādas pieejas mērķis būtu izvairīties no kādu deputātu vēlmi "apspēlēt" citus, jo svarīgākais esot "koncentrēties uz paveicamajiem darbiem".

Politiķis neizslēdza iespēju atbalstīt vēl tikai gaidāmo Rīgas mēra amata kandidātu, atgādinot, ka GKR, lai gan bija opozīcijā, iepriekš atbalstīja Mārtiņa Staķa ievēlēšanu par mēru. Par amatiem gan pašlaik vēl netiek runāts, atzīmēja Radzevičs.

GKR frakcijas vadītājs norādīja, ka sarunās ar trīs partiju bloku saņēmis pozitīvu skatījumu uz GKR nosaukto prioritāšu īstenošanu. Radzevičs šodien cita starpā kā prioritāti minēja skolotāju atalgojuma palielināšu.

Tāpat starp prioritātēm politiķis minēja atbalsta paplašināšanu iedzīvotāju mājokļu pieslēgšanai centrālajam ūdens vadam un kanalizācijai. Gan par šīm, gan citām prioritātēm sarunās ar trīs pušu kodolu saņemts apstiprinājums, ka tās varētu risināt, sacīja GKR politiķis.

Radzevičs arī aicināja nākamgad gaidāmo deputātu atalgojumu iesaldēt, lai tas nepieaugtu, ņemot vērā jau iepriekš notikušo palielinājumu saistībā ar vidējās algas pieaugumu.

Ņemot vērā, ka jaunais vairākums varētu būt arī ļoti trausls un nestabils, tad nākamajam domes priekšsēdētājam būs jāpieliek lielas pūles, lai saņemtu atbalstu katrā balsojumā, atzīmēja GKR frakcijas vadītājs.

Šodienas sarunās ar trīs pušu bloku apspriesta sadarbības veidošana uz Rīgas domes sasaukuma visu atlikušo pilnvaru laiku, pastāstīja Radzevičs

Kā ziņots, GKR viena no prioritātēm ir atgriešanās pie iekškvartālu remontiem, piemēram, vietās ar padomju laika apbūvi un kas atstātas novārtā. Rīgas apkaimēs esot jāturpina ierīkot brīvā laika atpūtas zonas ar rotaļu, sporta laukumiem.

Tāpat "reizi pār visām reizēm" jāatrisina liekās birokrātijas problēma, jo iedzīvotāji izsaka pretenzijas, ka ilgu laiku prasa kādu jautājumu atrisināšana, piemēram, būvvaldē, atzīmēja Radzevičs.

Pārāk ilgais laiks administratīvo lietu nokārtošanai arī ir viens no iemesliem, kādēļ Rīgā neienāk lielie projekti, pauda politiķis, kurš norādīja, ka šis jautājums saistīts arī ar atbilstoša atalgojuma nodrošināšanu domes institūciju darbiniekiem.

Kā ziņots, sarunās par jaunas valdošās koalīcijas izveidi Rīgas domē nepanākot progresu sarunās ar "Par/Progresīvo", trīs partiju bloks - JV, NA/LRA un KR - sācis sarunas ar citām "valstiski domājošajām" galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Pašlaik koalīcija izveide virzās uz to, lai trīs pušu kodols piesaistītu GKR, "Latvijas attīstībai" un dažu pie frakcijām nepiederošo deputātu atbalstu. Tāpat sarunās ar atsevišķiem "Par/Progresīvo" deputātiem tikšot skaidrota viņu vēlme pievienoties koalīcijai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.