No Liepājas uz Rīgu devies pirmais rīta vilciens - kāds minies pat no Ventspils

Sabiedrība
VS.LV 10:25, 01.08.2023 0

Pēc daudzu gadu pārtraukuma darbdienas rīta agrumā Liepājā pie dzelzceļa stacijas piestāj tramvajs, izkāpj pārdesmit cilvēku un dodas uz vilcienu, lai tālāk brauktu uz Rīgu, ziņo portāls liepajniekiem.lv.

 

Šorīt pulksten 5.00 uz galvaspilsētu devās pirmais ikdienas vilciens.

Kāds ceļotājs ārzemnieks pat visu nakti minies šurp no Ventspils, lai aizbrauktu uz Rīgu, vēsta portāls.

Taču galvenais - par ikdienas vilciena reisu priecīgi ir liepājnieki!

Šorīt vagonus piepilda jaunieši – vidusskolu absolventi, kuri dodas iesniegt dokumentus augstskolās.

"Ļoti labi, ka tieši tagad ir vilciens. Varēsim braukāt uz studijām, turklāt biļetes ir lētākas [nekā autobusā]," pauž jaunieši.



Papildus svētdienās tiks saglabāti esošie reisi pēcpusdienā no Rīgas un Liepāju un vakarā no Liepājas uz Rīgu.

No Liepājas līdz Rīgai varēs aizbraukt trijās stundās un četrās minūtēs, no Liepājas ar rīta reisu izbraucot plkst.5 un galvaspilsētā ierodoties plkst.8.04. Svētdienās vilciens no Liepājas izbrauks arī plkst.18.26 un Rīgā būs plkst.21.43.

Savukārt no Rīgas katru vakaru uz Liepāju brauciens ilgs trīs stundas un septiņas minūtes - no galvaspilsētas vilciens izbrauks plkst.18.25, galapunktā ierodoties plkst.21.32. Svētdienās papildu būs arī pēcpusdienas reiss, plkst.13.49 izbraucot no Rīgas un Liepājā esot plkst.17.

Reisus maršrutā Rīga-Liepāja "Pasažieru vilciens" izpildīs ar 210 sēdvietu trīs vagonu dīzeļvilcieniem.

Autotransporta direkcijā norāda, ka pēdējā gada laikā veiktā sliežu ceļu infrastruktūras pilnveide, proti, sliežu ceļu uzlabošanas darbi posmos Jelgava-Glūda un Glūda-Dobele - ļāvusi samazināt ceļā pavadīto laiku, lai braucieni ar vilcienu kļūtu pievilcīgāki pasažieriem. Paralēli līdz šā gada beigām plānoti turpmāki Latvijas dzelzceļa infrastruktūras uzlabošanas darbi, kas palīdzēs braucienus ar vilcienu līnijā Liepāja-Rīga nākamgad padarīt vēl nedaudz ātrākus.

Vienlaikus tiks pārskatīta reģionālo sabiedrisko autobusu maršrutu tīkla daļa, lai uzlabotu savienojamību ar vilcienu reisiem un nodrošinātu Grobiņas, Saldus un Jaunpils iedzīvotājiem ērtāku nokļūšanu uz dzelzceļa stacijām. Plānots atcelt arī dažus dublējošos reģionālo autobusu reisus maršrutos Rīga-Liepāja un Rīga-Dobele. Izmaiņas varētu stāties spēkā septembrī.

Kopumā no Rīgas uz Liepāju mazāk nekā trīs stundās un desmit minūtēs turpmāk varēs aizbraukt ar vilcienu un diviem autobusu ekspresreisiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.