Līdzšinējais vēstnieks Lietuvā Bērziņš noslēdzis diplomātiskā dienesta gaitas

Sabiedrība
LETA 20:14, 01.08.2023 0

Līdzšinējais Latvijas vēstnieks Lietuvā, kādreizējais ārlietu ministrs Indulis Bērziņš noslēdzis diplomātiskā dienesta gaitas, informēja Ārlietu ministrijā.

 
Foto: LETA

Vēsturnieks Bērziņš 1990.gadā tika ievēlēts par Augstākās Padomes deputātu un balsoja par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarāciju, bija Latvijas Tautas frontes frakcijas vadītājs. Viņš bija starp partijas "Latvijas ceļš" dibinātājiem un vēlāk no šīs partijas tika ievēlēts par 5., 6. un 7. Saeimas deputātu.

Ārlietu ministra amatu Bērziņš ieņēma no 1999. jūlija līdz 2002. gada oktobrim.

Pēc politiķa karjeras beigām Bērziņš pildījis vēstnieka pienākumus dažādās valstīs, bijis arī Latvijas vēstnieks NATO. Vēstnieka Lietuvā pienākumus viņš pildīja no 2019.gada.

Patlaban Bērziņš ir 65 gadus vecs.

Viņš saņēmis vairākus apbalvojumus, tostarp trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, Atzinības Krustu un Francijas Nacionālo Nopelnu ordeni.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).