Alūksnes novadā pilnībā apmaksās skolēnu pārvadājumus uz skolām

Sabiedrība
LETA 04:09, 01.08.2023 0

Šodien stājas spēkā Alūksnes novada pašvaldības saistošie noteikumi, kas paredz 100% apmērā apmaksāt skolēnu pārvadājumus no mājām uz izglītības iestādēm un atpakaļ.

 

Pašvaldība nodrošinās bērnu no piecu gadu vecuma līdz 12.klasei nokļūšanu no pašvaldības teritorijā esošas dzīvesvietas uz izglītības iestādi un atpakaļ.

Pašvaldība nesegs braukšanas izdevumus par dienām, kad skolēns neapmeklē izglītības iestādi. Tāpat netiks segti izdevumi par braukšanu sabiedriskajā transportā, ja skolēnu pārvadājumus maršrutā nodrošina pašvaldības transports. Pašvaldība neapmaksās skolēnu braucienus uz izglītības iestādēm ārpus Alūksnes novada.

Sabiedriskā un pašvaldības transporta saraksts mācību gadam ar maršrutiem, kuros nodrošina skolēnu pārvadājumus, līdz 15.augustam tiks publicēts pašvaldības tīmekļvietnē "www.aluksne.lv" un būs pieejams katrā izglītības iestādē.

Skolēnu pārvadājumiem ar privāto transportu pašvaldība kompensē degvielas izdevumus atbilstoši īsākajam braucamā ceļa attālumam. Kompensējamo tarifu eiro par vienu kilometru noteiks pašvaldības dome ar atsevišķu lēmumu.

Saistošo noteikumu anotācijā teikts, ka iepriekšējo trīs gadu periodā no pašvaldības budžeta skolēnu pārvadājumiem izmaksāti 2021./2022. mācību gadā 192 973 eiro, savukārt Covid-19 pandēmijas dēļ izmaksas bijušas zemākas, proti, 2020./2021.mācību gadā - 122 382 eiro, 2019./2020.mācību gadā - 144 932 eiro.

Pēc saistošo noteikumu spēkā stāšanās, sākot ar 2023./2024.mācību gadu tiek plānots pašvaldības budžeta izdevumu palielinājums, kas saistāms ar realizēto pašvaldības izglītības iestāžu institucionālās sistēmas maiņu un ar papildu izdevumu kompensēšanu. Maksimālais izdevumu palielinājums vienā mācību gadā - atbilstoši pašreizējiem faktiskajiem apstākļiem, plānojams līdz 60 000 eiro. Papildu izdevumu pieaugumu var ietekmēt izmaiņas sabiedriskā transporta pakalpojumu cenu tarifā un izmaiņas energoresursu cenā, kas neatrodas pašvaldības ietekmē un nepakļaujas tās prognozēm, teikts normatīvā akta anotācijā.

Kā vēstīts, no jaunā mācību gada Alūksnes novadā tiek likvidētas Bejas, Strautiņu un Malienas pamatskola un Jaunannas Mūzikas un mākslas pamatskola.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Novembra sākumā iespējams pirmais sniegs

Novembra sākumā Latvijā laiks kļūs vēsāks un vietām gaidāms sezonas pirmais sniegs, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Sabiedrība Nemainot gripas vakcīnu piešķiršanas principus, deficīts veidosies katru gadu

Nemainot gripas vakcīnu piešķiršanas principus, deficīts veidosies katru gadu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Alise Nicmane-Aišpure.

Sabiedrība Atklās modernizētās pasažieru platformas Skultes līnijā

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šodien atklās jaunās, modernizētās pasažieru platformas septiņos dzelzceļa pieturas punktos Skultes līnijā, aģentūru LETA informēja LDz pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidents nākamnedēļ dosies atvaļinājumā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nākamnedēļ dosies atvaļinājumā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī

Sabiedrība Vāc parakstus par skolēnu brīvlaika struktūras maiņu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par skolēnu brīvlaika struktūras maiņu, tostarp atsakoties no trim brīviem mēnešiem vasarā.

Sabiedrība Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Skolotāju dienā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vēl pedagogiem spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru.

Sabiedrība Jaunajā mācību gadā skolas solos sēdīsies vairāk nekā 224 000 skolēnu

Jaunajā mācību gadā 481 pašvaldību un 75 privātās izglītības iestādēs 1.-12.klases skolas solos sēdīsies 224 322 skolēni, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) apkopotā informācija.

Kriminālziņas Vairākas skolas saņēmušas draudu e-pastus

Vairākas skolas šorīt, pirmajā jaunā mācību gada dienā, saņēmušas "zema riska līmeņa draudu" e-pastus, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.