Juridiskās un fiziskās personas mēnesī Saeimai rakstīja 148 reizes (VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 07:56, 28.07.2023 0

Iesniegumi un sūdzības attiecas uz likumdošanu, ekonomiku un tiesībsargājošo iestāžu darbinieku darbību.

 

Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs sagatavoja informāciju par saņemtajiem iesniegumiem par periodu no 2023. gada 1. jūnija līdz 30. jūnijam.

Saņemti iesniegumi: kopskaitā - 148, individuālie - 144, no vairākām privātpersonām - 4. Saņemto iesniegumu tematika: likumdošanas priekšlikumi - 33; viedokļi - 61; sūdzības - 16; informācijas pieprasījumi - 8; dažādi iesniegumi - 30. Iesniegumu saņemšanas veidi: personīgi - 11; pa pastu - 20; pa Saeimas oficiālo e-pastu (saeima@saeima.lv) - 111;no oficiālās elektroniskās adreses (e-adrese) - 6.

Lūk, daži no Latvijas parlamentam nosūtītajiem tematiskajiem paziņojumiem, uz kuriem VS.LV vērsa uzmanību.

Finanšu nozares asociācija izsaka viedokli par nepieciešamību samazināt krāpnieku radīto apdraudējumu, nodrošinot atbilstošus drošības pasākumus elektronisko sakaru komersantu pakalpojumos.

Latvijas Finanšu nozares asociācija izsaka viedokli par situāciju Latvijas piensaimniecības nozarē un norāda, ka neredz nepieciešamību šajā nozarē izsludināt ārkārtas situāciju.

Nodibinājums “Ilgtspējas fonds” izsaka viedokli par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes darbu un aicina atcelt pašreizējo padomes sastāvu.

SIA “Akvaparks” izsaka viedokli par AS “Swedbank” rīcību, norādot uz iespējamību, ka banka nepamatoti kavē norēķinu konta atvēršanu.

Privātpersona izklāsta situāciju, kas saistīta ar tās radinieka kriminālsodāmību, un aicina izvērtēt, vai Latvijā spēkā esošais regulējums par notiesāto personu izvietošanu un tiesību apjomu, kā arī attiecīgajiem kritērijiem atbilst cilvēktiesību standartiem un Eiropas cietumu noteikumiem.

Privātpersona sūdzas par Rīgas Centrālcietuma administrācijas darbu, norādot, ka netiek risināta situācija, kas saistīta ar to, ka ieslodzītie nodarījuši miesas bojājumus citam ieslodzītajam.

Privātpersona sūdzas par Valsts policijas darbu, jo uzskata, ka kriminālprocess pret tās nepilngadīgo dēlu uzsākts nepamatoti.

Privātpersona izsaka viedokli par krievu kultūrai atbilstošas simbolikas izmantošanu Daugavpilī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.