Jaunajā mācību gadā 10.klases nebūs... Tāds liktenis - 7 Rīgas vidusskolām

Sabiedrība
lsm.lv 09:02, 26.07.2023 0

Rīgā 1.septembrī skolēniem durvis vērs 101 skola - tikpat cik iepriekšējā mācību gadā. Taču tostarp septiņās vidusskolās netiks komplektēta 10.klase.

 
Foto: LETA

To intervijā Latvijas Radio atzina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītājas vietniece Jana Cera.

Šīs skolas pakāpeniski pārtaps par pamatskolām, ņemot vērā nepietiekamo bērnu skaitu vidusskolās.

"Skolu tīkla pilnveidošanas pasākumi norit jau ļoti daudzus gadus un īpaši intensīvi tas norit pēdējos 5-6 gadus, kad mēs valsts nozares politikas ietvaros skatījāmies ļoti uzmanīgi uz to, kāda situācija ir vidējās izglītības posmā.

Rīgas pilsētas pašvaldības dibinātās skolas ir 101, un arī nākamajā mācību gadā kopējais skaitlis nemainīsies," paskaidroja Cera.

Pēc viņas teiktā, vidējās izglītības piedāvājums galvaspilsētas skolās nedaudz tiek koncentrēts, turpinot piedāvāt un paplašinot pamatizglītības piedāvājumu skolās, lai nodrošinātu pieeju pamatizglītībai apkaimju iedzīvotājiem.

Cera atzina, ka 20 gados Rīgā skolu skaits samazinājies par 50 izglītības iestādēm – skolas ir reorganizētas, apvienotas vai likvidētas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.