«Tavi draugi» turpina palīdzēt Ukrainai - savākti vēl 7000 eiro ziedojumos

Sabiedrība
LETA 15:22, 19.07.2023 0

Biedrības "Tavi draugi" rīkotajā labdarības koncertā "Angāra saulrieti" Ukrainas aizstāvju atbalstam saziedoti 7000 eiro rentgenaparāta iegādei kara hospitālim pie frontes līnijas, Bahmutā, informēja biedrības pārstāve Beāte Bēvalde.

 
Foto: LETA

Koncerta apmeklētāji ziedoja simtiem ātri pagatavojamo sauso zupu, šķīstošo kafiju un pretodu līdzekļus, kas noderēs karavīriem frontē.

Ziedojumu vākšana rentgenaparātam turpinās. Tā izmaksas ir 25 000 eiro, un patlaban tam savākti vairāk nekā 12 000 eiro. Rentgenaparāts ir nepieciešams šķembu atrašanai, tas tiek izmantots kara hospitālī, kas pārvietojas līdz ar frontes līniju.

Bieži vien karavīri nonāk hospitālī ar redzamiem un lieliem ievainojumiem, bet vēl biežāk - ar šķembām, kas pēc sprādzieniem un triecieniem nonāk ķermenī un spēj mainīt atrašanās vietu. Citreiz šķemba var būt pat tikai dažus milimetrus maza, ko grūti atrast ar tausti, un tā spēj radīt nopietnus bojājumus. Kara hospitālim nepieciešams profesionāls rentgena aparāts, lai glābtu dzīvības.

Sadarbībā ar biedrības "Tavi draugi" sadarbības partneriem Ukrainā ir atrasts nepieciešamais aparāts, kas atvieglo projekta realizāciju, jo nav nepieciešama transportēšana un dokumentācijas kārtošana.

"Tavi draugi" rīkotais koncerts 18.jūlijā, kurā uzstājās grupa "Laika upe" un "Singapūras satīns", ir otrais četru labdarības koncertu sērijā "Angāra saulrieti", kas šovasar tiek veltīti dažādam Ukrainas civiliedzīvotāju un armijas aktuālajām vajadzībām un ko biedrība "Tavi draugi" rīko, lai pateiktos visiem Latvijas iedzīvotājiem par viņu atbalstu Ukrainai kopš kara sākuma. Nākamie "Angāra saulrietu" koncerti notiks 8.augustā un 29.augustā.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā.

Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat, Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tiek nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas-Krievijas robežpunktos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.