Studē drosmīgi – LU vasaras uzņemšana pamatstudiju programmās jau sākas

Sabiedrība
VS.LV 14:15, 11.07.2023 0

Par visatzītāko studiju programmu kļuvusi "Datorzinātnes" - to ieteikuši 153 darba devēji.

 

Jūlijā sākas vasaras uzņemšanā Latvijas Universitātes (LU) koledžas un bakalaura studiju programmās 2023./2024. akadēmiskajam gadam. Elektroniskā pieteikšanās vienotajā uzņemšanā portālā Latvija.lv un klātienē noritēs līdz 24. jūlijam, ziņo Kellija Virse (LU Komunikācijas departaments).

“Būt studentam, būt LU saimē – tas ir gan ceļš uz aizraujošu piedzīvojumu, gan solis pretī izaugsmei. Pateicoties LU mērķtiecīgai un daudzpusīgai attīstībai, mēs piedāvājam plašu studiju programmu klāstu, studijas augsti kvalificētu pasniedzēju vadībā, mūsdienīgu studiju vidi LU Akadēmiskajā centrā un augstu studiju standartu – ik gadu par to pārliecinās vairāki tūkstoši jauniešu, kuri pievienojas mūsu saimei. Studē drosmīgi, izvēlies LU!” aicina LU rektors Indriķis Muižnieks.

LU sniedz iespēju studentiem iegūt, stiprināt un paplašināt savas zināšanas un prasmes plašā zinātņu spektrā – dabaszinātnēs, humanitārajās un mākslas zinātnēs, medicīnas un veselības zinātnēs un sociālajās zinātnēs.

Pirms pieteikšanās aicinām iepazīties ar vispārējiem uzņemšanas noteikumiem, uzņemšanas kārtību un sagatavoties iestājpārbaudījumiem, ja tādi ir paredzēti. Iespējams var noderēt LU piedāvātie sagatavošanās kursi.

Ja reflektants beidzis vidusskolu, sākot no 2004. gada, viņš piedalās kopējā konkursā, pamatojoties uz centralizēto eksāmenu rezultātiem. Ja nepieciešamie centralizētie eksāmeni nav nokārtoti vai arī reflektants/-e vēlas uzlabot to rezultātu, centralizētos eksāmenus var nokārtot LU Pirmsstudiju mācību centrā.

Iesniegt pieteikumu koledžas un bakalaura līmeņa studijām varēs gan elektroniski, gan arī ierodoties uz vietas augstkolu Vienotās uzņemšanas punktos. Elektronisko pieteikšanās iespēju var izmantot tie reflektanti, kuri ir 2019.–2023. gada vidusskolu absolventi.

Elektroniskā pieteikšanās un pieteikuma apstiprināšana (2019. - 2023. gada vidusskolu absolventiem): no 14. jūlija līdz 24. jūlijam plkst. 16.00 Latvijas valsts portālā.

Elektroniskā pieteikšanās un pieteikuma apstiprināšana klātienē: pieteikšanās no 14. jūlija līdz 24. jūlijam plkst. 16.00 Latvijas valsts portālā, pieteikuma apstiprināšana no 18. jūlija līdz 24. jūlijam augstskolu uzņemšanas punktos.

Pieteikšanās un pieteikuma apstiprināšana klātienē: no 18. jūlija līdz 24. jūlijam augstskolu uzņemšanas punktos.

Aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē www.gribustudet.lv
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.