Ventspils kļuvusi par jaunu mājvietu no kara bēgošajiem ukraiņu bērniem

Sabiedrība
ventasbalss.lv 09:40, 10.07.2023 0

Par palīdzības centru kļuva vietējā sabiedriskā organizācija "Kobzar".

 

Vasaras brīvlaikā Ukraiņu centrs Lielajā Dzirnavu ielā 14 pārvērties par Ukraiņu vasaras centru. Šeit tiek realizēta interešu izglītība Ventspils izglītības iestāžu audzēkņiem, kuri apmeklē vasaras nometnes, un ukraiņu bērniem. Nodarbības tiek organizētas ar Izglītības pārvaldes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Sākoties vasarai, Ventspils ukraiņu kopiena, apkopojot Ukrainas civiliedzīvotāju izteiktās vajadzības, kas skar izglītības jomu, secināja, ka nepieciešams piesaistīt pedagogus un citus speciālistus, lai dotu iespēju bērniem un viņu vecākiem lietderīgi pavadīt vasaras brīvlaiku. Tāpat ukraiņu ģimenes bija minējušas, ka vēlētos turpināt apgūt ukraiņu kultūru un tradīcijas.

Ventspils ukraiņu kopiena sadarbībā ar Ventspils ukraiņu biedrību "Kobzar" nolēma pieteikties dalībai Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) rīkotā projektu konkursā un saņēma iespēju organizēt aktivitātes bērniem visas vasaras garumā.

"Kobzar" - tā sauc ukraiņu tautas dzejnieka un dziedātāja kolektīvo tēlu, kas piešķirts nacionālās literatūras klasiķim Tarasam Ševčenko.

Projekta rakstīšanu uzņēmusies biedrības vadītāja Marija Antonova. Projektu rakstīšanas pieredze Marijai ir, un viņa atzīst – ja nesaredzētu iespēju uzvarēt projektu konkursā, tad arī nepiedalītos. Taču, kamēr nebija zināmi rezultāti, satraukums bijis tāpat. "Lūdzām Dievu, lai izdotos", - saka Antonova. "Ticību nedrīkst zaudēt".

Projektā izvirzīti vairāki sasniedzamie mērķi – saglabāt ukraiņu tradicionālās kultūras garīgās un materiālās vērtības, izkopt nacionālās cieņas un pašcieņas jūtas, atbalstīt ukraiņu valodu, stiprināt Ventspilī dzīvojošo ukraiņu ģimenēs nacionālo pašapziņu, kā arī veicināt, veidot kultūru dialogu un sadarbību, sniedzot atbalstu kultūras, izglītības jomā. Šo mērķu sasniegšanai sadarbībā ar citiem Ventspils pedagogiem tiek plānoti un organizēti kultūras pasākumi ukraiņu tradīciju, kultūras un vēstures iepazīšanai, popularizēšanai, kā arī organizētas radošās nodarbības bērniem. Ukraiņu vasaras centrā notiek arī vasaras nometne "Atver durvis" ukraiņu radošā sētā, kopīgi organizējot kultūras pasākumus, veltītus ukraiņu tradīciju, kultūras un vēstures iepazīšanai, popularizēšanai. Kopā piedalījušies gan Jāņu svinēšanā, gan Jūras svētkos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Pasaule Kallasa: labākais veids, kā pasargāt sevi, ir palīdzēt Ukrainai

Labākais veids, kā pasargāt sevi, ir palīdzēt Ukrainai uzvarēt tās cīņā par brīvību, paziņojusi Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, komentējot ASV Kongresa Pārstāvju palātas sestdienas balsojumu par atbalstu finansējuma piešķiršanai, lai piegādātu bruņojumu Ukrainai.

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule NATO mēģina saskaņot plānu par ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai

NATO dalībvalstis trešdien sanāksmē Briselē vienojās sākt plānot ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai, bet iepriekš paziņotais NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga priekšlikums par piecu gadu militārās palīdzības nodrošināšanu Ukrainai apmēram 100 miljardu ASV dolāru apmērā izraisīja pretrunīgu reakciju.