Vai «Go Planet» izklaides centrs pārvērtīsies par vēl vienu degradējošu objektu?

Sabiedrība
VS.LV 13:42, 04.07.2023 0

Ēka tika nopirkta par vairākiem miljoniem eiro, bizness neatsākās.

 

Ļoti bēdīgs skats paveras uz 21. gadsimta pirmajā desmitgadē populāro "Go Planet" izklaides kompleksu. Ēka izskatās aizaugusi, aizaugusi ar krūmiem. Toties aizmugurē ir automazgātava, kas tiek slavēta par lielisko servisu.

Kas notiks ar ģimeņu atpūtas centru, kas strādāja 9 gadus un 2014. gadā tika slēgts, lai nomainītu aprīkojumu, pēc kā tas darbu neatsāka?

2021. gadā oktobrī par 4,902 miljonu eiro sākumcenu pirmajā izsolē izsolīja kādreizējā izklaides centra ēka, Gunāra Astras ielā 2B, Rīgā, liecina zvērināta tiesu izpildītāja Jura Vildaua paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Nekustamais īpašums sastāv no zemes gabala 1,5656 hektāru platībā un ģimenes atpūtas centra ēkas 15 025,2 kvadrātmetru platībā. Nekustamā īpašuma īpašnieks ir SIA "Ladeko". Piedzinējs ir SIA "Devor". Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena ir 4 902 000 eiro.

"Ladeko" 2014.gada jūlijā saistībā ar modernizācijas un rekonstrukcijas darbiem slēdza "Go Planet". 2015.gada beigās uzņēmums pabeidza "Go Planet" dizaina un tehniskā projekta izstrādi un sāka sarunas ar būvniecības kompānijām par izklaides centra pārbūves sākšanu. "Go Planet" centra plānotā atklāšana bija paredzēta 2016.gada beigās, taču centrs tā arī netika atvērts. "Ladeko" dibināta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 12 957 600 eiro. Uzņēmums līdz 2020.gadam piederēja Lidijai Gavrilovai (66,15%) un 1972.gadā dzimušajai Nataļjai Junelei (33,85%), bet patlaban tā īpašnieki ir 1972.gadā dzimusī Nataļja Junele (18,5%) un SIA "First LatCard", kuras īpašnieki ir 1983.gadā dzimusī Nataļja Junele (60%), 1972.gadā dzimusī Nataļja Junele (10%), Genrihs Junelis (21%) un Aigars Rubīns (9%).

VS.LV aptaujāja rīdzinieku viedokļus par šo centru. Uzskati ir radikāli atšķirīgi.

"Kartingi tur bija superīgi. Es joprojām atceros kino ar 4D efektu", - dalās atmiņās Aleksandrs.

"Arī mēs, 12 stāvu māju iedzīvotāji, paspējām izbaudīt bezmiega naktis no milzīgu gaisa ventilatoru skaņām un ļoti labi atceramies, kā viņi naktī nozāģēja visus kokus, lai izveidotu GO Planet. Un kāda jēga, ka mēs rakstījām visām iespējamām iestādēm un vācām parakstus, ka esam pret koku ciršanu un ēkas celtniecību? Lai nu kā, viņi uzcēla šo sūdu kaudzi, kas darbojās pāris gadus un tagad ir pamesta, - kritizē Karīna.

"Tā bija laba vieta, vienmēr pilna ar cilvēkiem, pat darba dienās, es nesaprotu, kāpēc tā beigās tika izpūsta", - Svetlana ir neizpratnē.

"Bieži ar draugiem gājām uz lāzertagu, gandrīz vienmēr mūsu komanda uzvarēja. Bija jautri un interesanti. Un kartingi tur nebija interesanti (drosele bija pieskrūvēta, pilnu jaudu nevarēja attīstīt)", - teica Aleksejs.

"Tātad peļņas nebija. Neviens nepametīs ienesīgu biznesu", - pauž Arturs.

Krišs ZIVERTS


Neskatoties uz videokameru klātbūtni, ēka nonāk postā.
Foto: vs.lv

No kompleksa aizmugures jau izauguši krūmi, izgāzti būvmateriāli.
Foto: vs.lv
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.